Πόλεμος Ουκρανία: «Πρέπει να σιγήσουν τα όπλα» - Συγκλονίζει ο πάπας Φραγκίσκος

«Όποιος κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπότητα»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Πρέπει να σιγήσουν τα όπλα» - Συγκλονίζει ο πάπας Φραγκίσκος

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί όλος ο πλανήτης τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Έτσι, μετά από την σημερινή θεία λειτουργία στον Άγιο Πέτρο, ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους πιστούς, ζήτησε και πάλι τον άμεσο τερματισμό της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι δηλώσεις του πάπα Φραγκίσκου για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με καταπονεμένη καρδιά, επαναλαμβάνω: πρέπει να σιγήσουν τα όπλα. Βλέπω στην πλατεία του Αγίου Πέτρου και πολλές σημαίες της Ουκρανίας. Δόξα σοι, Κύριε».

Όποιος κάνει πόλεμο ξεχνά την ανθρωπότητα, δεν είναι με τον κόσμο, δεν ενδιαφέρεται για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων, αλλά βάζει σε πρώτη μοίρα το συμφέρον της εξουσίας. Παραδίδεται στη διαβολική και διεστραμμένη λογική των όπλων, η οποία απέχει, όσο τίποτε άλλο, από την βούληση του Θεού.

Ο πάπας ζήτησε από όλους τους καθολικούς πιστούς, να προσευχηθούν για την Ουκρανία στις 2 Μαρτίου, ημέρα που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία επέλεξε για μια προσευχή υπέρ της ειρήνης».

Συγκλονιστική μαρτυρία Ελληνίδας στην Μαριόπουλη - «Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε;»

Το βράδυ του Σαββάτου 26/2 στο Δελτίο ειδήσεων του Σκαι ακούσαμε σπαρακτικές δηλώσεις από Ελληνίδα της ομογένειας στην Ουκρανία. Η γυναίκα με ένταση και πόνο στη φωνή ήθελε να μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν γύρω της και φυσικά να τονίσει την ανάγκη για συμφωνία μεταξύ των δύο κρατών (Ρωσία - Ουκρανία).

Η κατάσταση στο μέτωπο συνεχίζει να ξεφεύγει καθώς οι νεκροί αυξάνονται. Νέα καταμέτρηση δίνει αυξημένο και τον αριθμό των Ελλήνων νεκρών, που κατοικούν στη Μαριούπολη. Όλοι παρακολουθούν συγκλονισμένοι και έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε μια συνθήκη ώστε να μην χαθούν και άλλες ζωές.

«Να προσεύχεστε για εμάς. Έρχονται από παντού και η Ευρώπη σιωπά. Η Μαριούπολη βομβαρδίστηκε, οι ρώσικοι πύραυλοι χτύπησαν σπίτια κατοίκων».

«Θέλετε να μας ακούτε να κλαίμε; Έχουν βομβαρδίσει τις γέφυρες δεν πηγαίνουν τα τρένα. Δεν έχουν ρεύμα από χθες στο Σαρτανά δεν έχουν ρεύμα στα κινητά τους. Ακούω μόνο βομβαρδισμούς από ανατολικά δεν βλέπω τίποτα είναι σκοτάδι έξω» ανέφερε στη συνέχεια.