Η Ελλάδα στο πλευρό των Ουκρανών - Στέλνει αμυντικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν πυρομαχικά

Η απόφαση της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου

Αναστασία Χήρα
Youweekly Editor
Η Ελλάδα στο πλευρό των Ουκρανών - Στέλνει αμυντικά αεροσκάφη που θα μεταφέρουν πυρομαχικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προχώρησε και σε μια σπαρακτική ανάρτηση για τις δυσάρεστες εξελίξεις που συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στην γείτονα χώρα, συγκάλεσε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση στην Ουκρανία και να αποφασίσει τον τρόπο με τον οποίο θα στηρίξει την χώρα που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση.

Τι αποφάσισε η σύσκεψη που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ενίσχυση της Ουκρανίας

Στην σύσκεψη που συγκαλέστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος. Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την στρατιωτική εικόνα της Ουκρανίας και αποφάσισε την έμπρακτη στήριξη της χώρας, σε συνεννόηση φυσικά με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Όπως αποφασίστηκε λοιπόν, η Ελλάδα θα αποστείλει εντός της ημέρας δύο C-130 τα οποία θα αναχωρήσουν για την Πολωνία, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα περιέχουν αμυντικό υλικό. Πιο συγκεκριμένα, θα αναχωρήσουν από την Ελλάδα πυρομαχικά, όπλα τύπου καλάσνικοφ» και εκτοξευτές.

Επιπλέον, πέρα από το αμυντικό υλικό, η χώρα μας δείχνει την αλληλεγγύη της με όποιο τρόπο μπορεί, καθώς εντός της ημέρας θα σταλεί και σημαντική ανθρωπιστική βοήθεια την οποία θα συνοδεύσει ο Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η τηλεφωνική επικοινωνία του Μητσοτάκη με τον Ζελένσκι

Συνεχίζεται ο πόλεμος στο μέτωπο της Ουκρανίας με τους πολίτες να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και τις οικογένειές τους. Λίγο μετά την έκτακτη σύνοδο που συγκάλεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην οποία αποφασίστηκε το Υπουργείο Υγείας να αποστείλει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στην γείτονα χώρα, ο ίδιος φέρεται να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, στην οποία και ξεκαθάρισε την θέση της Ελλάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες. Επιπλέον τόνισε ότι η Ελλάδα από την αρχή τάχθηκε υπέρ των πιο αυστηρών κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, ενώ, μάλιστα, δήλωσε έτοιμος να παράσχει βοήθεια προς την Ουκρανία σε τομείς που θα ζητηθεί.

Ο πρωθυπουργός της χώρας μας ανέφερε ότι τα Ελληνικά Γενικά Προξενεία στην Οδησσό και τη Μαριούπολη συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, με τον πρόεδρο της Ουκρανίας να ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό για την καθαρή θέση της Ελλάδας και του ίδιου, από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, ο Ζελένσκι φαίνεται να ζήτησε τη συνέχιση στήριξη της Ελλάδας στο πλαίσιο της ΕΕ.