Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα; - Η αναλυτική πρόγνωση

Προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Με τι καιρό θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα; - Η αναλυτική πρόγνωση

Πως και πως περιμένουν οι περισσότεροι από εμάς να έρθει η ημέρα της Καθαράς Δευτέρας προκειμένου να βγουν έξω να πετάξουν τον χαρταετό αλλά και να περάσουν καλά.

Ωστόσο κάθε φορά το κύριο πράγμα που προβληματίζει τους πάντες είναι ο καιρός, άραγε πως θα είναι εκείνη την ημέρα; Δείτε επίσης εδώ πως μπορείτε να φτιάξετε την πιο λαχταριστή λαγάνα στο σπίτι σας σε λίγα λεπτά.

Η πρόβλεψη του καιρού για την καθαρά Δευτέρα 4/3

Καιρός 7/3

Σε όλη τη χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες στις περισσότερες δυτικές περιοχές πρόσκαιρα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια - νοτιοανατολικά δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά.

«Την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται να...» - Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό το τριήμερο

Ο καιρός αναμένεται να είναι άστατος τις επόμενες μέρες, με το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας να μην είναι ευχάριστο για όλες τις περιοχές από πλευράς φαινομένων, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, που μίλησε στο δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 ενώ για το καιρό της Δευτέρας μίλησε και ο Κλέαρχος Μανουσάκης.

Ο ίδιος σημειώσε ότι βροχές και σύννεφα θα εμφανιστούν από την Παρασκευή (4/3), όμως από το Σάββατο (5/3) θα επεκταθούν από τα Δυτικά προς την Βόρεια Ελλάδα τις πρωινές ώρες. Οι βροχές θα κατέβουν προς τα Νότια και την Αττική από το βράδυ, ενώ θα συνεχιστούν μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής (6/3).

Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται επιδείνωση μόνο στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το Λεκανοπέδιο και στα Νότια, ο καιρός θα εμφανίσει ηλιοφάνεια, όπως αναφέρουν τα πρόσφατα προγνωστικά δεδομένα.