Πόλεμος Ουκρανία: «Χάνονται άνθρωποι, πονάμε!» - Ραγίζει καρδιές η Ευδοκία Τσαγκλή

Συγκίνησε με τις δηλώσεις της

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: «Χάνονται άνθρωποι, πονάμε!» - Ραγίζει καρδιές η Ευδοκία Τσαγκλή

Η Ευδοκία Τσαγκλή μίλησε στην εκπομπή Όλα Γκουντ, το Σάββατο 5/3 για τον πόλεμο στην Ουκρανία και για τις δραματικές στιγμές που περνάει καθώς δεν έχει νέα των δικών της που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη. Δεν είναι η μοναδική που ανησυχεί για τους ανθρώπους πίσω στη χώρα της καθώς πλήθος ανθρώπων στην Ελλάδα έχουν συγγενείς εκεί και η αγωνία τους κορυφώνεται κάθε μέρα που περνά.

Με καταγωγή από Ντόνετσκ της Ουκρανίας και πολλούς συγγενείς στο Κίεβο, όπου φλέγεται από τους Ρώσους, η Ευδοκία Τσαγκλή επεσήμανε πως «ο πόλεμος είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση που δεν ξεκίνησε τώρα, αλλά υπάρχει τα τελευταία 8 χρόνια».

Τα σπαρακτικά λόγια της Ευδοκίας Τσαγκλή για τον πόλεμο στην Ουκρανία

«Ο πόλεμος μόνο ζωές μπορεί να σταματήσει, είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά. Έχουμε τα πλήγματα εν μέσω πολέμου και ο κόσμος στιγματίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά.. Εκπατρίτζονται, ξεκινούν από το μηδέν… Αυτή τη στιγμή στενοχωριέται όλος ο πλανήτης» ανέφερε αρχικά η Ευδοκία Τσαγκλή.

«Μιλάμε σπάνια με τους συγγενείς μας στο Κίεβο, περισσότερο η μητέρα μου δηλαδή, και αυτό όποτε μπορούν εκείνοι. Είναι πολύ δύσκολα αυτοί που έχουν επιλέξει να μείνουν, κάποιοι προσπαθούν να φύγουν με οποιονδήποτε τρόπο. Για όλους είναι πολύ δύσκολο» και συνέχισε: «Χάνονται άνθρωποι άδικα και πονάμε πολύ.»

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη

Ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ενημέρωσε ότι το κομβόι της ελληνικής αποστολής με σκοπό την απομάκρυνση Ελλήνων πολιτών από τη Μαριούπολη, πέρασε με ασφάλεια τα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.

Προηγήθηκαν ώρες αγωνίας και για το κομβόι με τους 82 Έλληνες, ανάμεσά τους μητέρες με παιδιά, δημοσιογράφοι και μέλη του Προξενείου, που εν μέσω πυρών και βομβαρδισμών προσπαθούσαν χθες να φτάσουν στα σύνορα Ουκρανίας – Μολδαβίας... διαβάστε τη συνέχεια στο Athensmagazine.gr