Πόλεμος Ουκρανία: Έκρηξη τη στιγμή που ήταν on air reporter του OPEN - Σε κίνδυνο οι ανταποκριτές

Η συγκλονιστική στιγμή

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Έκρηξη τη στιγμή που ήταν on air reporter του OPEN - Σε κίνδυνο οι ανταποκριτές

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία με τις ρωσική εισβολή και τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη είναι στραμμένα εκεί, καθώς εκτός από τους πρόσφυγες και τους άμαχους, μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για τους ανταποκριτές από όλο τον κόσμο.

Δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες, βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη με κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να παρέχουν πλήρη κάλυψη των γεγονότων και ενημέρωση. Με 24ωρη κάλυψη το OPEN βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης όλες αυτές τις μέρες.

Η συγκλονιστική στιγμή της έκρηξης

Το πρωί της Παρασκευής, 4/3 η εκπομπή Ώρα Ελλάδος συνδέθηκε ζωντανά με την Ουκρανία και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαϊδη όπου βρίσκεται στο Κίεβο και καθώς ο ρεπόρτερ μετέφερε το ρεπορτάζ, σημειώθηκε έκρηξη κοντά του και απαθανατίστηκε από το φακό.

Έκρηξη κοντά σε Έλληνες δημοσιογράφους στο Κίεβο - Απίστευτα πλάνα

«Αυτό ήταν πολύ δυνατό! Αυτή ήταν μια σημαντική έκρηξη! Να δούμε από που θα ξεπροβάλλει ο καπνός για να δούμε για πιο πράγμα μιλάμε» αναφώνησε ο Χρήστος Νικολαϊδης στη ζωντανή σύνδεση του OPEN.

«Τις τελευταίες ώρες είναι αυτό το μόνιμο σκηνικό. Έχουμε πραγματικά αυτές τις εκρήξεις αλλά αυτή ήταν πολύ δυνατή και νομίζω ότι ανταποκρίνεται στους υπολογισμούς μας», ανέφερε.

Πόλεμος Ουκρανία: Σκοτώθηκε πασίγνωστος προπονητής

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται καθημερινά, με τον αθλητισμό να πληρώνει κι αυτός βαρύ τίμημα για όσα γίνονται μετά τη ρωσική εισβολή, αφού ακόμη ένας «δικός του άνθρωπος» και συγκεκριμένα ένας από τους προπονητές των τμημάτων υποδομής της Σαχτάρ Ντόνετσκ έχασε τη ζωή του από σφαίρα, όπως δήλωσε ο γενικός αρχηγός του συλλόγου.

Η Ουκρανία προσπαθεί να αντισταθεί όσο μπορεί στους Ρώσους αλλά καθημερινά καταγράφει απώλειες και ανάμεσα σε αυτές είναι και ένας προπονητής των ακαδημιών της Σαχτάρ. «Ένας από τους υπαλλήλους μας σκοτώθηκε χθες. Ένας προπονητής παιδιών. Η σφαίρα από ένα όπλο τον σκότωσε. Η Ρωσία σκοτώνει τους Ουκρανούς, σταματήστε αυτή την τρέλα. Δεν μπορούμε να παραμείνουμε σιωπηλοί, κάθε ένας από εσάς θα είναι ένοχος και υπεύθυνος για τα εγκλήματα που διαπράττονται», δήλωσε σχετικά ο Σεργκέι Πάλκιν, γενικός αρχηγός της Σαχτάρ.

Παράλληλα, με τον συγκεκριμένο θάνατο καταγράφει ακόμη μία απώλεια ο αθλητισμός και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο στην Ουκρανία, αφού έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους και οι ποδοσφαιριστές Βιτάλι Σάπιλο και Ντμίτρο Μαρτινένκο.