Γλυκά Νερά: «Δεν έκλαιγε, ήταν...» - Η κατάθεση του αστυνομικού που πήρε το μωρό από τη σκηνή του εγκλήματος

«Δεν έκλαψε όταν του είπα ότι η γυναίκα του είναι νεκρή»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Γλυκά Νερά: «Δεν έκλαιγε, ήταν...» - Η κατάθεση του αστυνομικού που πήρε το μωρό από τη σκηνή του εγκλήματος

Τον κύκλο των καταθέσεων στη δίκη με κατηγορούμενο τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο και σύζυγό της Κάρολαϊν, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, άνοιξε σήμερα Τρίτη 12/4 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο αστυνομικός που πήρε το μωρό της νεκρής μαμάς στην αγκαλιά του, λίγη ώρα μετά το έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ήταν ο πρώτος στο σπίτι όταν ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση για τη δήθεν ληστεία κατέθεσε όλα όσα είδε στον χώρο του εγκλήματος. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις αντιδράσεις του Αναγνωστόπουλου και στα όσα διαδραματίστηκαν τις ώρες εκείνες υποστηρίζοντας πως του έμοιαζε με θέατρο η στάση του πιλότου.

Η κατάθεση του αστυνομικού για το μωρό

«Ήταν λίγο περίεργο. Είπαμε ότι ήταν πολύ σοκαρισμένος ή πολύ ψύχραιμος. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια αντίδραση. Μου έκανε εντύπωση η ψυχραιμία του ή η έλλειψη αντίληψης της κατάστασης. Θεωρήσαμε ότι είναι σε σοκ και δεν ήθελε να πάρει το παιδί αγκαλιά. Έπρεπε κάποιος να πάρει το παιδί. Μου ζήτησε λίγο χρόνο να πάρει τους γονείς του. Τους πήρε τελικά να έρθουν να το πάρουν», υποστήριξε ο μάρτυρας σύμφωνα με το ΑΠΕ και όταν ρωτήθηκε περιέγραψε τι αντίκρυσε φτάνοντας στο σημείο.

Πρόεδρος: Το παιδί είχε καταλάβει τι είχε συμβεί;

Αστυνομικος: Όχι, δεν έκλαιγε, ήταν σιωπηλό. Η γυναίκα ήταν δεμένη πισθάγκωνα με κάποιο ύφασμα και είχε περασμένο και ένα δεύτερο ύφασμα σαν ζακέτα. Όταν λύθηκε ο κατηγορούμενος έκατσε πάνω στο κρεβάτι και άρχισε να σκουντάει τη γυναίκα, σε κατάσταση ότι τι έχει συμβεί. Του είπαμε ότι έχει τελειώσει, είναι νεκρή. Έκανε κάποιες ενέργειες ότι βρισκόταν σε σοκ και ζήτησε να πάρει το μωρό αγκαλιά. Του το έδωσα αλλά επειδή οι κινήσεις του φαίνονταν άγαρμπες και κουνούσε το μωρό δεξιά-αριστερά σαν κούκλα, σαν σε κατάσταση θρήνου, του το πήρα αμέσως από τα χέρια.

Κατηγορούμενος: Με στεναχωρεί που λέτε ότι μετά το συμβάν πήρα την κόρη μου αγκαλιά, με είδατε να τρέμω. Σας έδωσα το παιδί να κατέβουμε με ασφάλεια τη σκάλα και για τις επόμενες ώρες είχα την κόρη μου αγκαλιά και μεχρι να έρθουν οι γονείς μου εσείς κρατήσατε το παιδί για ένα δύο λεπτά…. Μου έκανε εντύπωση που το λέτε αυτό.

Μάρτυρας: Το περιστατικό είναι γραμμένο σε υψηλή ανάλυση στο κεφάλι μου. Εγώ είμαι αυτός που σας έφερα κάτι να βάλετε για να μην κρυώνετε και σας έφερα τα παπούτσια σας και σας έδωσα το τηλέφωνο για τους γονείς σας. Το μωρό δεν το πήρατε καθόλου στην αγκαλιά σας. Μετά ήρθε το ΕΚΑΒ αλλά δεν θυμάμαι ποιος το παρέδωσε.

Κατηγορούμενος: Όταν ήρθε το ΕΚΑΒ ήμουν στο περιπολικό με το παιδί. Κατεβαίνοντας στις σκάλες και στρίβοντας το τελευταίο κομμάτι είπατε ότι δεν είχα καμία αντίδραση όταν είδα το σκυλάκι. Είτε δεν με είδατε είτε ήταν άλλος συνάδελφος γιατί όταν το είδα το σκυλάκι μου με συγκράτησε. Περιγράφετε μία απάθεια που δεν ήταν έτσι.

Μάρτυρας: Δεν είδα κάποια αντίδραση από εσάς. Εγώ δηλώνω την απάθεια και την ψυχρότητα σε ένα τέτοιο σκηνικό και γενικά αλλά και υποκειμενικά κρίνοντας το πώς θα αντιδρουσα εγώ με έναν νεκρό σκύλο, τη νεκρή γυναίκα και το μωρό επάνω της. Θα είχα ανέβει πάνω στο δέντρο.

Κατηγορούμενος: Αν αυτός ο άνθρωπος που είδατε ήταν σε σοκ που μόλις διαλύθηκε η ζωή μπροστά του…

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο πιλότος «δεν έκλαψε όταν του είπα ότι η γυναίκα του είναι νεκρή και μου ζήτησε να κρατήσει το μωρό».

«Την αγαπούσα και...» - Η πρώτη δήλωση του Μπάμπη για τον στραγγαλισμό της Κάρολαϊν

Η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για την υπόθεση των Γλυκών Νερών συνεχίζεται σήμερα (12/4). Ο καθ' ομολογίαν δράστης έφτασε πριν από λίγη ώρα στο δικαστήριο (δείτε εδώ βίντεο από την άφιξή του) και στη συνέχεια, μίλησε ενώπιον του Προέδρου.

Όπως εξήγησε, αγαπούσε και συνεχίζει να αγαπάει την σύζυγό του, ενώ σε καμία περίπτωση δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει.

Μάλιστα, υποστήριξε πως ο φόνος της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς έγινε εν βρασμώ ψυχής και σε καμία περίπτωση δεν είχε προμελετηθεί.

  • Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
  • Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα
  • Προεδρος: Εχετε πει ότι τελούσατε σε κατάσταση βρασμού;
  • Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.