Πόλεμος Ουκρανία: Ηχηρό μήνυμα από τον Ζελένσκι - «Καμία "κακία" δεν θα καταστρέψει τη χώρα»

«Θα ξεπεράσουμε τους σκοτεινούς καιρούς»

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Ηχηρό μήνυμα από τον Ζελένσκι - «Καμία

Οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας μετά από την ρωσική εισβολή είναι καταιγιστικές καθώς χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από την χώρα τους και άλλοι τόσοι έχασαν την ζωή τους.

Από την άλλη, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεσμεύθηκε σήμερα στο μήνυμά του για το Πάσχα ότι καμία «κακία» δεν θα καταστρέψει τη χώρα του και προσευχήθηκε ο Θεός να φέρει πίσω την ευτυχία στα παιδιά και παρηγοριά στις μητέρες που θρηνούν.

Βολόντιμιρ Ζελένσκι

Οι δηλώσεις του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την συμπλήρωση των δυο μηνών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία θέλησε να τονίσει χαρακτηριστικά πως «Δώσε σε κάθε αγόρι και σε κάθε κορίτσι μια χαρούμενη παιδική ηλικία, νεότητα και γηρατειά ώστε τουλάχιστον να σβήσουν οι αναμνήσεις της φρικτής παιδικής τους ηλικίας στη διάρκεια του πολέμου.

Φρόντισε τις μητέρες μας, δώσε υπομονή σε αυτές που περιμένουν έναν γιο ή μια κόρη να επιστρέψουν από τον πόλεμο. Δώσε υπομονή σε αυτούς που, δυστυχώς, δεν θα δουν τα παιδιά τους να επιστρέφουν από το μέτωπο».

«Ελευθερία ή Θάνατος» - Η ομιλία του Ζελένσκι στην ελληνική Βουλή

Στην Βουλή μίλησε σήμερα 7/4 μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι αναφορικά με τον πόλεμο καθώς οι εξελίξεις είναι άκρως καταιγιστικές αφού χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και άλλοι τόσοι αναγκάστηκαν να ξεριζωθούν από την πατρίδα τους.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι θέλησε να στείλει ένα μήνυμα τονίζοντας χαρακτηριστικά ελευθερία ή θάνατος». Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην μαρτυρική Μαριούπολη. «Για πάνω από ένα μήνα κάθε πρωί ξυπνάω και σκέφτομαι την Μαριούπολη λαμβάνοντας τις πληροφορίες για το τι συμβαίνει σε αυτήν μαρτυρική πόλη. Αυτό δεν έχει συμβεί σε άλλη πόλη εδώ και μισό αιώνα.

Οι Ρώσοι στρατιώτες καταστρέφουν τα πάντα στην Μαριούπολη, είναι το έργο των Ρώσων πιλότων που μπορούσαν να δουν τι κάνουν. Και συνέχισε κάνοντας πολλές αναφορές στην παρουσία του Ελληνισμού στην Ουκρανία χαρακτηρίζοντας την συμβίωση με τους Ουκρανούς, χιλιετή. «Πέρα από τη Μαριούπολη απειλείται και η Οδησσός άλλο ένα μεγάλο ελληνικό κέντρο. Γιατί είναι ήρεμη η Οδησσός;

Γιατί καταφέραμε να διώξουμε τους Ρώσους βαρβάρους σε σχετικά ασφαλή απόσταση. Τα στρατεύματα αυτά έφεραν θάνατο σε σημεία όπου ελληνική κοινότητα, εβραϊκή κοινότητα κι άλλες κοινότητες συνυπήρχαν ειρηνικά με τους Ουκρανούς».