Σχολεία: Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες - Τι είναι η ελληνική «PISA»;

Πότε θα διεξαχθούν οι εξετάσεις;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Σχολεία: Στην τελική ευθεία για τις Πανελλήνιες - Τι είναι η ελληνική «PISA»;

Για πρώτη φορά, οι συντελεστές βαρύτητας των εξεταζόμενων μαθημάτων για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ορίστηκαν από τα ίδια τα ΑΕΙ, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε διαφορές στον υπολογισμό των μορίων. Το «ντεμπούτο» τους θα κάνουν, επίσης, οι εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα ή αλλιώς «ελληνική PISA».

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις για Γενικά και ΕΠΑΛ Λύκεια;

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr, η τελευταία ημέρα μαθημάτων για τα Ημερήσια και Εσπερινά Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια είναι η 20ή Μαΐου, για τα Γυμνάσια η 30ή Μαΐου και για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά η 15η Ιουνίου. (Δείτε εδώ πότε ανοίγουν τα σχολεία από τις γιορτές του Πάσχα)

Οι εξετάσεις στο Γυμνάσιο θα διεξαχθούν 1-15 Ιουνίου και στο Λύκειο από 23 Μαΐου έως 15 Ιουνίου.

Την Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022 ξεκινά η «ελληνική PISA» στα γνωστικά αντικείμενα της Νεοελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών για 6.000 μαθητές/τριες της ΣΤ' τάξης των Δημοτικών σχολείων και 6.000 της Γ' τάξης των Γυμνασίων.

Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές, αλλά τα αποτελέσματα θα συλλέγονται ανώνυμα και δε θα προσμετρώνται στους βαθμούς των μαθητών.

Όσον αφορά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, για τους μαθητές και μαθήτριες των ΓΕΛ έχουν προγραμματιστεί στις 3-10 Ιουνίου, ενώ για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ στις 2-17 Ιουνίου.

Τα Ειδικά Μαθήματα θα εξεταστούν 18-30 Ιουνίου.

Φέτος οι συντελεστές βαρύτητας ανά πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα καθορίστηκαν με απόφαση της Συγκλήτου του οικείου ΑΕΙ για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Δεδομένου του γεγονότος ότι οι συντελεστές βαρύτητας μαθημάτων, όπως τέθηκαν από τα Ιδρύματα, σε κάποιες περιπτώσεις διαφέρουν μεταξύ Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων ιδίου γνωστικού αντικειμένου, ενδέχεται να προκύψουν διαφοροποιήσεις στον υπολογισμό των μορίων των υποψηφίων.

Με ποιο τρόπο θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία; - Ποια μέτρα κατά του κορωνοϊού θα ισχύουν ακόμη;

Όπως είναι γνωστό σήμερα 15/4 είναι η τελευταία ημέρα για τους μαθητές πριν κλείσουν τα σχολεία για Πάσχα. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι γονείς οι οποίοι αναρωτιούνται πότε αναμένεται να ανοίξουν αφού η Πρωτομαγιά μεταφέρθηκε για τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τα self test καταργούνται για όλους στα σχολεία, ωστόσο η χρήση της μάσκας θα ισχύσει; Δείτε εδώ αναλυτικότερα πως θα επιστρέψουν οι μαθητές στα θρανία.

Κεντρική φωτογραφία: (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)