Δίκη Γλυκά Νερά: Ξέσπασε σε κλάματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι συνέβη

Εντάσεις στο δικαστήριο και σήμερα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Γλυκά Νερά: Ξέσπασε σε κλάματα ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - Τι συνέβη

Συνεχίζεται σήμερα 10/5 η δίκη με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για τη δολοφονία της Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά και μεταξύ άλλων κατέθεσε και η ψυχίατρος, η οποία έκανε λόγο για έπαρση και ναρκισσιστική διαταραχή του πιλότου.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αναγνώστηκε το ηλεκτρονικό ημερολόγιο της Καρολάιν, όπου μέσα σε όλα γίνονται και μερικές αναφορές στα προβλήματα που αντιμετώπιζε στο γάμο της με τον Μπάμπη αλλά και στις σκέψεις που είχε να χωρίσει μαζί του.

Μάλιστα, ο ίδιος ξέσπασε σε κλάματα όταν η η Πρόεδρος του Δικαστηρίου άρχισε την ανάγνωση των αποσπασμάτων που αφορούσαν την γέννηση και τα προβλήματα υγείας της κόρης του.

Εκτός από την ψυχίατρο, ως μάρτυρας κατέθεσε και η συνταξιούχος εκπαιδευτικός και φίλη της οικογένειας του Μπάμπη, η οποία μεταξύ άλλων μίλησε για τον λόγο που οι γονείς του δεν έχουν βρεθεί ακόμα στη δικαστική αίθουσα.

Τι κατέθεσε η φίλη της οικογένειας του Αναγνωστόπουλου στην δίκη

«Η δική μου άποψη είναι ότι δεν ήρθαν γιατί τους απασχολεί να κρατήσουν επαφή με το παιδάκι. Θέλουν να είναι κοντά στο μωρό. Επίσης, είχαν πολύ άσχημη εμπειρία με τους δημοσιογράφους και έχουν τρομοκρατηθεί. Η μητέρα του δεν είχε επαφή και στεναχωριόταν για αυτό. Δεν τον έβλεπε ιδίως μετά το γάμο».

Πρόεδρος: Για ποιο λόγο;

Μάρτυρας: Δεν το ξέρω. Ξέρω ότι η φίλη μου είχε επαφή με τη μητρική οικογένεια, διατηρούσε σχέσεις και τα παιδιά ήταν μάλλον σε μια φάση απομόνωσης.

Μάλιστα, σήμερα κατέθεσε και η εν ενεργεία δικαστική λειτουργός ως μάρτυρας προτεινόμενη από την Πανελλήνια Ομοσπονδία που παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας. «Ο κύριος κατηγορούμενος προσπάθησε να σκοτώσει ότι ήταν προέκταση του εαυτού της Καρολαϊν» υποστήριξε για τον σκύλο, Ρόξι: «Ήταν ένας οδυνηρός θάνατος, ήταν κάτι το ξαφνικό από ένα φιλικό πρόσωπο για αυτό έκλαψε μόνο και δεν αντέδρασε».

Αργότερα, το δικαστήριο κάλεσε έναν από τους συντάκτες των εκθέσεων πραγματογνωμοσύνης για να απαντήσει σε ερωτήσεις γύρω από το ηλεκτρονικό ρολόι που φορούσε η Καρολάιν και την κάμερα ασφαλείας.

Τι κατέθεσε η φίλη της οικογένειας του Αναγνωστόπουλου στην δίκη

Πρόεδρος: Προκύπτουν 17 βήματα που αντιστοιχούν σε 12,89 μέτρα σε χρονικό διάστημα 5 δευτερολέπτων χωρίς καταγραφή αύξησης παλμών. Όλο αυτό είναι λίγο παράλογα, να διανύσει τόσα μέτρα σε τόσο χρόνο…

Μάρτυρας: Ο αισθητήρας καταγράφει κάθε κίνηση με το ρολόι. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τί έχει γίνει. Μπορεί να έχει γίνει με παρατεταμένη κίνηση του χεριού.

Πρόεδρος: Συνεχίζει να καταγράφει μετά το θάνατο;

Μάρτυρας: Μπορεί, αν μεταφέρεται το ρολόι και ας μην το φοράει κάποιος.

Εισαγγελέας: Πως γίνεται να καταγράφει κίνηση αφού το θύμα κοιμάται;

Μάρτυρας: Το ρολόι καταλαβαίνει κίνηση και το μεταφράζει σε μέτρα και σε βήματα. Μπορεί να γίνει μια κίνηση χεριού.

Τα πρώτα λόγια του Μπάμπη πριν την ομολογία του

Η επέτειος της δολοφονίας της Καρολάιν Κράουτς είναι αύριο 11/5, ενώ σήμερα συνεχίζεται η δίκη του κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος, που δικάζεται για δύο πλημμελήματα και δύο κακουργήματα, έφτασε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο λίγο πριν από τις 9 το πρωί.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα καταθέτουν οι μάρτυρες, τόσο από την οικογένεια του θύματος, όσο και οι μάρτυρες υπεράσπισης, ενώ ο κατηγορούμενος αναμένεται να απολογηθεί αύριο.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε μία λιτή δήλωση στο Πρωινό, έναν χρόνο μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το Πανελλήνιο. «Είμαι συντετριμμένος. Αύριο περιμένω μόνο την απολογία μου για να διαφωτίσω το δικαστήριο για την υπόθεση».