Μονεμβασιά: Προφυλακιστέος ο 52χρονος - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Κρατείται μετά την απολογία του

Δάφνη Επιθυμιάδη
Youweekly Editor
Μονεμβασιά: Προφυλακιστέος ο 52χρονος - Τι υποστήριξε στην απολογία του

Πριν λίγες μέρες, συγκεκριμένα το περασμένο Σάββατο 7/5 έγινε γνωστό ένα σοκαριστικό περιστατικό στην περιοχή της Μονεμβασιάς, όπου ένας άνδρας χτύπησε δύο 77χρονους που επέβαιναν σε μηχανάκι. Το τραγικό αυτό συμβάν, που προκάλεσε και κόστισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους, έχει συγκλονίσει όλο το πανελλήνιο.

Στη θλίψη έχουν βυθιστεί όλοι στην Μονεμβασιά, από εκείνη τη στιγμή. Το συμβάν ξεπερνά κάθε λογική, μιας και ο ίδιος δεν ξέρει τι τον οδήγησε εκεί! Χαρακτηριστικά είχε αναφέρει πως θυμάται ότι του φωνάζουν «Σταμάτα το αμάξι, πάτησες τον άνθρωπο, πάτησες το μηχανάκι» και από τότε δεν θυμάται τίποτα.

Στον Κορυδαλλό ο κατηγορούμενος

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 52χρονος κατηγορούμενος προφυλακίζεται στο κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού, όπου θα προφυλακιστεί. Εκεί μεταφέρθηκε από το Α.Τ. Σκάλας της Μονεμβασιάς. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά συρροή.

Το βράδυ της Τετάρτης 11/5 απολογήθηκε σε Εισαγγελέα και Ανακρίτρια στο Δικαστικό Μέγαρο Σπάρτης. Η διαδικασία κράτησε πέντε ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του φέρεται να υποστήριξε: «Δεν θυμάμαι τίποτα για το περιστατικό. Τη Μεγάλη Παρασκευή, άρχισα να έχω προβλήματα με τη μέση μου. Άρχισα θεραπεία με κορτιζόνη. Στην αρχή ένιωθα καλά. Δύο ημέρες πριν το περιστατικό ένιωσα περίεργα, ένιωσα ότι έσπαγε το μυαλό μου. Δεν μπορούσα να φερθώ φυσιολογικά. Δεν θυμάμαι τίποτα. Φίλοι μου είπαν ότι σε εστιατόριο που βρισκόμουν, φερόμουν αλλοπρόσαλλα».

Όσα ανέφερε ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας

Στην εκπομπή Live News το μεσημέρι της Τρίτης 10/5 μίλησε ο Αλέξης Κούγιας που ανέλαβε την υπεράσπιση του 52χρονου και αποκάλυψε πως 24 ώρες πριν το τραγικό συμβάν, άνθρωποι του κοινωνικού περιβάλλοντος του 52χρονου κατηγορουμένου είχαν διαπιστώσει αντίστοιχες συμπεριφορές, κάτι που είχαν δει και όσοι βρίσκονταν στην ταβέρνα που επισκέφθηκε λίγο πριν το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο δικηγόρος επισήμανε πως η μανιοκατάθλιψη έχει ένα κύριο χαρακτηριστικό. Μπορεί μέχρι μια ηλικία και μέχρι να έρθει το ψυχωσικό επεισόδιο να είσαι ένα κανονικός άνθρωπος. «Αυτήν την καταθλιπτική φάση περνά τώρα ο μάρτυρας. Βρίσκεται σε ένα παραλήρημα ώρες», ενώ είπε πως έγινε δεκτό το αίτημά του ο κατηγορούμενος να μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.