Δίκη Τοπαλούδη: Ένταση στο δικαστήριο με τους γονείς της - Τους απομάκρυναν από την αίθουσα οι αστυνομικοί

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δίκη Τοπαλούδη: Ένταση στο δικαστήριο με τους γονείς της - Τους απομάκρυναν από την αίθουσα οι αστυνομικοί

Στις 20/5 θα εκδοθεί η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο. Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως δικαστές και ένορκοι θα ανακοινώσουν την ετυμηγορία τους την Παρασκευή 19/5 το πρωί.

Ένταση στο δικαστήριο με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μεγάλη ένταση στη δικαστική αίθουσα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου καθώς τα επιχειρήματα του προκάλεσαν την έκρηξη των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Οι δυο κατηγορούμενοι συγκεκριμένα ρωτήθηκαν από την Πρόεδρο του δικαστηρίου αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν στις απολογίες του και ο κατηγορούμενος με καταγωγή από τη Ρόδο τόνισε «κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δε φταίω»

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;
Κατηγορούμενος: Όχι

Ο κατηγορούμενος με καταγωγή από την Αλβανία επισήμανε «όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτόβουλοι, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Ένταση στο δικαστήριο με τους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΤΗΣ

«Θα ήθελα πραγματικά ισόβια, όχι ποινές "χάδια"»

Η δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε για άλλη μία ημέρα και την Πέμπτη 12/5, αφού η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύοκατηγορούμενων χωρίς ελαφρυντικά, η μητέρα της αδικοχαμένης μίλησε στους δημοσιογράφους και προχώρησε σε δηλώσεις για την ποινή που τους υποβλήθηκε, αλλά και τις ποινές γενικότερα που αποδίδονται σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Η μητέρα του θύματος θεωρεί πως είναι άδικο τα ισόβια να είναι μόνο 16 χρόνια φυλάκισης, διότι για μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της αυτό το χρονικό διάστημα δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τον πόνο που αισθάνεται για την απώλεια του παιδιού της.

Ανέφερε, ακόμη, πως θα ήθελε να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τις μητέρες και άλλων θυμάτων ώστε να μπορέσει να γίνει ένα βήμα για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

«Εγώ θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε αρχικά.

«Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα! Κάθε μήνα σχεδόν, δολοφονείται και μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα…», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ.

Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Εσωτερική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI