Είναι οριστικό! - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία τελικής απόφασης του δικαστηρίου για την Τοπαλούδη

Μετά την ολοκλήρωση της αγόρευσης

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Είναι οριστικό! - Ανακοινώθηκε η ημερομηνία τελικής απόφασης του δικαστηρίου για την Τοπαλούδη

Το πρωί της Τετάρτης 18/5 διεξήχθη η αγόρευση των συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων, για την δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε πως δικαστές και ένορκοι θα έχουν έτοιμη την ετυμηγορία τους την Παρασκευή 20/5 το πρωί.

Και ενώ οι περισσότεροι και κυρίως οι γονείς του άτυχου κοριτσιού, περίμεναν να εκδοθεί την ίδια ημέρα η τελική ανακοίνωση, τελικά και σύμφωνα με το δικαστήριο θα πρέπει να κάνουν λίγες ημέρες ακόμα υπομονή, μιας και η στάση που έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια στις δικαστικές αίθουσες, αποδεικνύει πως το μόνο που έχει νόημα για εκείνους είναι να δικαιωθεί έστω και τώρα η ψυχή του παιδιού τους.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την Ελένη Τοπαλούδη αναμένεται στις 20 Μαΐου

Ένταση σημειώθηκε στη δικαστική αίθουσα κατά την αγόρευσή της υπεράσπισης του αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενου. Τα επιχειρήματα του προκάλεσαν την έκρηξη των γονιών της Ελένης Τοπαλούδη με τους αστυνομικούς να τους απομακρύνουν από την αίθουσα για να ηρεμήσουν.

Ελένη Τοπαλούδη
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΕΥΡΟΚΙΝΗΣΗ - ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΤΗΣ

«Θα ήθελα πραγματικά ισόβια, όχι ποινές "χάδια"»

Η δίκη για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε για άλλη μία ημέρα και την Πέμπτη 12/5, αφού η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των δύοκατηγορούμενων χωρίς ελαφρυντικά, η μητέρα της αδικοχαμένης μίλησε στους δημοσιογράφους και προχώρησε σε δηλώσεις για την ποινή που τους υποβλήθηκε, αλλά και τις ποινές γενικότερα που αποδίδονται σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Η μητέρα του θύματος θεωρεί πως είναι άδικο τα ισόβια να είναι μόνο 16 χρόνια φυλάκισης, διότι για μία μάνα που έχει χάσει το παιδί της αυτό το χρονικό διάστημα δεν ικανοποιεί ούτε στο ελάχιστο τον πόνο που αισθάνεται για την απώλεια του παιδιού της.

Ανέφερε, ακόμη, πως θα ήθελε να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μαζί με τις μητέρες και άλλων θυμάτων ώστε να μπορέσει να γίνει ένα βήμα για μία πιο δίκαιη κοινωνία.

«Εγώ θα ήθελα, όμως, σε τέτοιες στυγνές δολοφονίες, τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Κι όχι ποινές – χάδια. Γιατί για μένα, τα 16 χρόνια δεν λένε τίποτε. Τα ισόβια όμως, οι στυγεροί δολοφόνοι, όταν θα ξέρουν ότι θα μπουν μέσα στη φυλακή και δεν θα ξαναδούν το φως του ήλιου παρά μόνον στον χώρο της φυλακής, ίσως συμμαζευτούν», είπε αρχικά.

«Οι γυναικοκτονίες κατάντησαν πραγματική μάστιγα! Κάθε μήνα σχεδόν, δολοφονείται και μια κοπέλα, μια γυναίκα, μια μάνα…», συμπλήρωσε.

Και κατέληξε: «Δεν έχει δικαίωμα κανείς να αφαιρεί μία ανθρώπινη ζωή. Κι αυτό που θέλω πραγματικά και το ζητάω και εγώ και όλες οι μάνες των αδικοχαμένων ψυχών είναι εδώ και τώρα συνάντηση με τον πρωθυπουργό της χώρας. Τον παρακαλώ πάρα πολύ.

Δεν μπορεί να έχουν δικαιώματα στην ελληνική κοινωνία μόνο οι δολοφόνοι των παιδιών μας κι όχι εμείς σαν μάνες των αδικοχαμένων κοριτσιών, γυναικών, μανάδων. Εδώ και τώρα συνάντηση με τον κύριο Μητσοτάκη και με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

Εξωτερική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Εσωτερική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI