Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα εκτός απροόπτου η απόφαση

Παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς της

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Ελένη Τοπαλούδη: Σήμερα εκτός απροόπτου η απόφαση

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί εκτός απροόπτου, η ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για την υπόθεση του βιασμού της δολοφονίας της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Το μόνο που απομένει είναι να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των δύο συνηγόρων υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων.

Οι δύο νεαροί, με καταγωγή από την Αλβανία και τη Ρόδο, πρωτόδικα καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της νεαρής φοιτήτριας.

Το παρών στη δικαστική αίθουσα αναμένεται να δώσουν οι γονείς της φοιτήτριας οι οποίοι εδώ και τρία και πλέον χρόνια παλεύουν να επιβληθεί η μέγιστη ποινή στους κατηγορούμενους.

Η πρόταση της εισαγγελέως για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη

Η εισαγγελέας της έδρας την προηγούμενη εβδομάδα ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι όπως και στο πρωτόδικο δικαστήριο. «Υπήρξε σχεδιασμός και εκτέλεση της πράξης τους από κοινού», επεσήμανε στην πρότασή της, ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε καμία συναίνεση από πλευρά του θύματος σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους, ενώ η αγόρευσή της συγκίνησε βαθύτατα τον πατέρα της αδικοχαμένης κοπέλας.

«Εάν η Ελένη είχε συναινέσει σε όλο αυτό το σκηνικό θα ήταν ακόμη ζωντανή, θα είχαν τελειώσει όλα ήρεμα και ωραία. Όταν είδαν ότι αντέδρασε, άσκησαν βία και την εξανάγκασαν σε συνουσία. Σε πλήρη νηφαλιότητα αποφάσισαν να την εξοντώσουν. Τη χτύπησαν, τη βασάνισαν, την έριξαν ζωντανή στη θάλασσα για να την εξαφανίσουν. Η στάση τους μαρτυρά σχεδιασμό, εκτέλεση από κοινού και δόλο», ανέφερε η εισαγγελέας στο δικαστήριο.

Κεντρική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Το τραγούδι του Δεληβοριά για την Ελένη Τοπαλούδη

Ένα τραγούδι για την Ελένη Τοπαλούδη έγραψε ο Φοίβος Δεληβοριάς και το ανακοίνωσε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, όπου αποκάλυψε την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο "ANIME". Ο δίσκος αυτός θα είναι ο όγδοος για τον καλλιτέχνη και η έμπνευσή του έχει προέλθει από τα ταραγμένα γεγονότα της εποχής που έχουν επηρεάσει την ψυχή του.

Η Ελένη είναι το κορίτσι που έχασε τη ζωή της το 2018 στη Ρόδο αφού βιάστηκε από δύο άνδρες. Οι γονείς της ακόμα και σήμερα παλεύουν για να διεκδικήσουν την ηρεμία της ψυχής του παιδιού τους που χάθηκε άδικα και όσο κι αν τα χρόνια παιρνούν ο φάκελος της υπόθεσης δεν κλείνει και νέες μαρτυρίες και καταθέσεις βγαίνουν στο φως.

Το τραγούδι προκαλεί απίστευτη συγκίνηση από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα και πλέον κάθε φορά που θα ηχεί στα ραδιόφωνα, στα μαγαζιά και στις συναυλίες όλοι θα ξέρουν περί τίνος πρόκειται και η μνήμη της θα παραμένει ζωντανή.