Ρίγη συγκίνησης με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννη - «Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της κόρης μου»

Όλα όσα ανέφερε

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Ρίγη συγκίνησης με τον πατέρα της Ελένης Τοπαλούδη, Ιωάννη -  «Η εισαγγελέας ήταν η φωνή της κόρης μου»

Το απόγευμα της Πέμπτης 12/5 ο πατέρας της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούση, Ιωάννης μίλησε ζωντανά στην εκπομπή «Live News» στο MEGA όπου κατάφερε να συγκινήσει τους πάντες με τα λόγια του καθώς η κόρη του έχασε τη ζωή της, μετά από ομαδικό βιασμό και κατακρήμνισή σε βραχώδη παραλία της Ρόδου.

Οι δηλώσεις του Ιωάννη Τοπαλούδη

«Η εισαγγελέας, η κυρία Καπαγιάννη, όπως και πρωτοδίκως η κυρία Δόγκα είπανε αυτά που έπρεπε να πούνε και είχαν όλα τα νομικά επιχειρήματα που έπρεπε να υπάρχουν, για να κάνουν την εισήγησή τους, όπως έπρεπε.

Ειπώθηκαν πράγματα όπως έπρεπε και φυσικά η ποινή που εισηγήθηκε ήταν η ανώτερη προβλεπόμενη, όπως και πρωτοδίκως, ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

«Όλες αυτές τις μάνες και τη μάνα του Παύλου Φύσσα, στο γραφείο του, να κάνουν μία ουσιαστική συζήτηση αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν».

Ενοχή χωρίς ελαφρυντικά ζήτησε η εισαγγελέας για τους κατηγορούμενους

Tην ενοχή, όπως και πρωτόδικα, των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας όπου δικάζεται η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό (δείτε εδώ τι κατέθεσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας)

Είναι χαρακτηριστικό πως στην αγόρευσή της η εισαγγελέας απέρριψε έναν προς έναν τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων, οι οποίοι κατά την απολογία τους προσπάθησαν να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στον άλλον.

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε «Πήγαν στο δώμα και έπιναν ποτό. Στη 01.07 λεπτά η Ελένη στέλνει μήνυμα στη φίλη της «πάρε με σε μια ώρα τηλέφωνο». Το μήνυμα αυτό σημαίνει για μένα ότι «δεν περνάω καλά, κάτι συμβαίνει». Είχε ένστικτο.

Παρά την αντίθετη βούληση της και με την άσκηση σωματικής βίας προχώρησαν μαζί της διαδοχικά σε συνουσία. Η άσκηση βίας αποδεικνύεται από τις αμυχές στο κορμί της, οι κακώσεις, τα σημάδια από τα μαχαίρια. Οι κακώσεις έγιναν εν ζωή. Η μη ύπαρξη κακώσεων στα γεννητικά όργανα δεν προβληματίζει αφού έμεινε για αρκετή ώρα στο νερό.

Το κορίτσι προσπάθησε να αντισταθεί και προειδοποίησε ότι θα τους καταγγείλει. Εκείνοι σκεπτόμενοι τις συνέπειες αυτού της κατάφεραν πλήγματα στο κεφάλι με σίδερο προκαλώντας της αιμορραγία και οίδημα. Οι κατηγορούμενοι αντιλαμβανόμενοι την κατάσταση τη μετέφεραν στο μπάνιο με εκείνη να αιμορραγεί ακατάσχετα. Όταν είδαν την κρισιμότητα της κατάστασης τη μετέφεραν στο αυτοκίνητο…

Για τη μεταφορά είναι βέβαιο ότι απαιτούνταν δυο άτομα αφού το κορίτσι δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Αντί την ύστατη στιγμή να τη βοηθήσουν, την οδήγησαν σε ερημική παραλία. Σταμάτησαν σε ένα πλάτωμα. Έριξαν την Ελένη ζωντανή στη θάλασσα για να μην εντοπιστεί ποτέ και να πεθάνει εκεί. Και οι δυο σήκωσαν το σώμα, παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τους.

Προκύπτει από την κατάθεση του ιατροδικαστή ότι ενόψει του ότι η Ελένη ήταν ψηλή κοπέλα και βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, δεν ήταν δυνατόν να την σηκώσει κάποιος μόνος. Ούτε υπάρχουν σημάδια από σύρσιμο επάνω της. Τεκμαίρεται ότι συνεργάστηκαν και οι δυο για να πετάξουν την Ελένη στη θάλασσα».

Όπως αναφέρει ο eleftherostypos.gr, οι κατηγορούμενοι -σύμφωνα με την εισαγγελέα- επέστρεψαν στο σπίτι για να το καθαρίσουν, όπως και το φορτηγάκι, και να μαζέψουν τα προσωπικά αντικείμενα της κοπέλας. Σε 40-45 λεπτά εντοπίστηκαν ξανά στο ίδιο σημείο που έριξαν την Ελενη για να ξεφορτωθούν τα πράγματα της. «Ο θάνατος θα ερχόταν έτσι κι αλλιώς, απλώς διάλεξαν να την πετάξουν στη θάλασσα».

Όσον αφορά στον ισχυρισμό των κατηγορουμένων ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας, η εισαγγελέας ήταν ξεκάθαρη: «Δεν υπήρχε συναίνεση. Επικαλούνται οι κατηγορούμενοι μήνυμα της στο messenger που δήθεν τους καλούσε να συνευρεθούν και οι τρεις. Δεν μας έφεραν κάτι τέτοιο στο δικαστήριο…Στην τελευταία συνομιλία της Ελένης με τη φίλη της δεν της είπε κάτι, ότι θα πήγαινε για διασκέδαση, αλλά ότι θα έβγαινε για σουβλάκι.

Αν συναινούσε θα καλούσε τους κατηγορούμενους σπίτι και δεν θα έκανε μια ώρα δρόμο. …Αν η Ελενη συμμετείχε δεν θα είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια σωματική βία. Προσχεδιασμένα οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν εκείνο το βράδυ για να κάνουν ότι έκαναν», σημείωσε η εισαγγελέας. Και σε κάθε περίπτωση τόνισε: «Είναι τόσο σημαντικό το μήνυμα; Οχι. Ας υποθέσουμε ότι υπήρχε. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ότι η παθούσα είχε υπαναχωρήσει, είχε δικαίωμα να αρνηθεί…Ένοχοι όπως κατηγορούνται».

Τοπαλούδη