Δίκη Τοπαλούδη: Κατέθεσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας - «Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά η δολοφονία»

Πότε είναι η επόμενη δικάσιμος;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δίκη Τοπαλούδη: Κατέθεσαν οι γονείς της άτυχης φοιτήτριας - «Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά η δολοφονία»

Το πρωί της Τετάρτης 6/4 συνεχίστηκε η δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, με τις καταθέσεις των γονιών της άτυχης φοιτήτριας, οι οποίοι δεν κατέθεσαν στην προηγούμενη δικάσιμο, λόγω της διακοπής της.

Υπενθυμίζουμε ότι η προηγούμενη δικάσιμος είχε διακοπεί για ακόμη μία φορά, διότι μέλος του δικαστηρίου νόσησε με κορωνοϊό.

Καταθέτουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη

Οι επανειλημμένες διακοπές της εκδίκασης της υπόθεσης στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των γονιών της άτυχης φοιτήτριας, που έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε στη Ρόδο, τον Νοέμβριο του 2018.

Οι πρώτες καταθέσεις ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου ήταν εκείνες του ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία- νεκροτομή και ενός στελέχους του Λιμενικού.

Ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι τα ευρήματα «φώναζαν για εγκληματική ενέργεια» και πως αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός. «Τα τραύματα της κεφαλής θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως γιατί μεσολάβησε ο πνιγμός», ανέφερε. Σε ερώτηση για το τι θα συνέβαινε αν η φοιτήτρια είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο, απάντησε: «Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε».

«Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει, το λιγότερο, βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις; Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο», είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του.

«Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση», είχε καταθέσει ακόμη ο ιατροδικαστής.

«Να ψοφήσεις π@@@ γιε!» - Η μητέρα της αδικοχαμένης ξεσπά

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη, την Δευτέρα 28/3, βρέθηκε ξανά στο δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας και του βιασμού της κόρης της. Ωστόσο, η δίκη έλαβε νέα διακοπή, με αποτέλεσμα η ίδια να ξεσπάσει.

Είναι η τέταρτη φορά που η δίκη διακόπτεται, ενώ την προηγούμενη οι γονείς της πριν φτάσουν στο δικαστήριο είχαν, επίσης, τρακάρει, και φαίνεται πως θα συνεχιστεί στις 6 Απριλίου, με την ίδια να αναφέρει: «Δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω;», ενώ ο πατέρας της αδικοχαμένης ζήτησε «Να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου», χωρίς αποτέλεσμα, καθώς η έδρα απάντησε πως το ενδεχόμενο αυτό έχει εξεταστεί ήδη.

Μάλιστα ο πατέρας της νεαρής ανέφερε χαρακτηριστικά: «Γονέας του ενός κατηγορούμενου απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε το δέοντα σεβασμό», τη στιγμή που και οι δύο κατηγορούμενοι βρισκόντουσαν στο δικαστήριο.

Μαζί τους στο δικαστήριο ήταν ξανά η μητέρα της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς που πάντα βρίσκονται εκεί για να τους στηρίξουν, ενώ κι εκείνες μπροστά στα γεγονότα δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και η μητέρα της Ερατούς είπε με έντονο ύφος: «Κάτω τα μάτια σας, μην κοιτάτε τη μάνα δολοφόνοι!», ενώ η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη επιτέθηκε φραστικά εναντίον του ενός: «Να ψοφήσεις π… γιε!».

Στη συνέχεια, η μητέρα της Γαρυφαλλιάς είπε: «Να τους βλέπουμε, αντί να σκύβουν το κεφάλι, να γελάνε. Ούτε ένα ίχνος μετάνοιας. Ξέρουν τι θα πει μετάνοια; Να ρωτήσουν εμένα που έχω την κόρη μου στο τάφο. Ντροπή σας και ντροπή και στους γονείς σας που έρχονται εδώ, αλήτες! Ντροπή σας! Που θέλετε και Εφετεία και δικαιώματα».

Η μητέρα της Ερατούς συνέχισε λέγοντας: «Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; Να σας φέρουμε και παππά να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο. Εξαιτίας τους δεν έχουμε τα παιδιά μας», φανερώνοντας την απόγνωση όλων για την εξέλιξη των γεγονότων και την καθυστέρηση της απόδοσης της δικαιοσύνης.