Ελένη Τοπαλούδη: «Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά» - Όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής στη δίκη για τη δολοφονία της

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις του

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Ελένη Τοπαλούδη: «Ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά» - Όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής στη δίκη για τη δολοφονία της

Η δίκη για την δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη στις 28 Νοεμβρίου 2018 στη Ρόδο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 21/3 στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, με το δικαστήριο να αρχίζει την εξέταση των μαρτύρων κατηγορίας χωρίς την παρουσία των γονιών της αδικοχαμένης φοιτήτριας στη δικαστική αίθουσα.

Μάλιστα, για πρώτη φορά εμφανίστηκε στη δίκη ο 23χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της, με Αλβανική καταγωγή, ο οποίος στις προηγούμενες συνεδριάσεις είχε εκπροσωπηθεί από τον πρώην δικηγόρο του.

Ο ίδιος αλλά και ο 25 χρόνος Μανώλης Κ., με καταγωγή από τη Ρόδο, καταδικάστηκαν ομόφωνα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 15 ετών ο καθένας για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και του ομαδικού βιασμού.

Όσα κατέθεσε ο ιατροδικαστής στην δίκη της Ελένης Τοπαλούδη

Πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον δικαστών και ενόρκων ο ιατροδικαστής που διενήργησε την νεκροψία-νεκροτομή στο άψυχο σώμα της Ελένης Τοπαλούδη, Παναγιώτης Κοτρέτσος. Ο μάρτυρας συγκλονισμένος και ο ίδιος από το στυγερό έγκλημα έκανε λόγο στην κατάθεση του για μια «ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά» των δραστών και ξεκαθάρισε πως οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Παράλληλα, ο μάρτυρας επισήμανε πως τα πολλαπλά τραύματα που έφερε η Ελένη Τοπαλούδη υποδεικνύουν βασανισμό. Ο ιατροδικαστής της Ρόδου εξήγησε στο δικαστήριο πως αιτία θανάτου της 21χρονης φοιτήτριας ήταν ο πνιγμός ωστόσο όπως κ. Κοτρέτσος πως οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις θα μπορούσαν να επιφέρουν το θάνατο της φοιτήτριας εάν δε μεσολαβούσε ο μηχανισμός του πνιγμού.

Στο ίδιο σπίτι είχε δολοφονηθεί και άλλη γυναίκα

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2018 η Ελένη Τοπαλούδη εντοπίστηκε νεκρή στη Λίνδο και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είχε βιαστεί ομαδικών και δολοφονήθηκε από δύο άνδρες. Με την πρωτόδικη απόφαση λοιπόν, οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λούτσαϊ καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 15 χρόνια έκαστος για ομαδικό βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση χωρίς ελαφρυντικά όμως με μια νέα αποκάλυψη ήρθαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι γονείς του θύματος, 18 ημέρες μετά το βιασμό και τη δολοφονία του παιδιού τους, στις 28 Νοεμβρίου 2018, έλαβαν μήνυμα στο Facebοok από άγνωστη γυναίκα, ρωσικής καταγωγής. Η άγνωστή αποστολέας η ισχυριζόταν ότι, στο ίδιο σπίτι στην περιοχή Πεύκους, είχε δολοφονηθεί και μια άλλη γυναίκα, το 2009!

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το ζεύγος Τοπαλούδη, η άγνωστη, επικοινώνησε στο facebook, με τους γονείς της φοιτήτριας καταγγέλλοντας τότε ότι, «πριν από 9 χρόνια, έγινε το ίδιο πράγμα με τη μητέρα της».
Συγκεκριμένα, στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 22.18 το βράδυ, τους εστάλη μήνυμα, που έγραφε σε σπαστά ελληνικά και λατινικούς χαρακτήρες, τα παρακάτω (σε μετάφραση):

«Καλησπέρα σας. Συγγνώμη που σας ενοχλώ απλά ήθελα να πω ότι, στη Πεύκους στο σπίτι Κούκουρας 9 χρόνια πριν έχει γίνει τα ίδια πράγμα με τη μητέρα μου. Ακριβώς η ίδια δολοφονία. Δεν βρήκα άκρη. Αυτοί πληρώσανε πολλά χρήμα για να το κρύψουνε. Όλη την ψυχή μου μαζί σας. Πιστεύω αυτή φορά να πάει στη φυλακή, για μια ζωή. Καλή δύναμη και μεγάλη τύχη για σας. Ο θεός είναι μεγάλος».

Το μήνυμα που έλαβαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη