Στον ανακριτή η Βραζιλιάνα χορεύτρια για τη διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών

Τελευταίες εξελίξεις

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
Στον ανακριτή η Βραζιλιάνα χορεύτρια για τη διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε την Παρασκευή 3/6 η χορεύτρια από τη Βραζιλία, η οποία συνελήφθη στο Ελευθέριος Βενιζέλος μετά από διεθνές ένταλμα που είχε εκδοθεί για διακίνηση παραισθησιογόνων ουσιών που χρησιμοποιούνται σε παγανιστικές τελετές στη Λατινική Αμερική, μέσω διαδικτύου.

Στον ανακριτή η Βραζιλιάνα που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr η 28χρονη από το Σάο Πάολο αρνείται τις κατηγορίες και θα υποστηρίξει σύμφωνα με πληροφορίες ότι τον τελευταίο χρόνο είχε δημιουργήσει site που πωλούσε προϊόντα ευεξίας όπως έλαια και άλλα σκευάσματα που βοηθούν στην καταπολέμηση της αυπνίας, του στρες και της κατάθλιψης.

Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι η παραισθησιογόνος ουσία, για την οποία την κατηγορούν, προέρχεται από δύο φυτά τα οποία σύμφωνα με την παράδοση των ιθαγενών, χρησιμοποιούνται νόμιμα στις θρησκευτικές τελετές της Βραζιλίας παρόλο που η ίδια όπως λέει χρησιμοποιεί την ουσία από το ένα φυτό, ως βάση των προιόντων που διαθέτει και όχι τη μίξη των δύο που έχει παραισθησιογόνες ιδιότητες.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 7 Φεβρουαρίου στην περιοχή του Ζωγράφου, είχε συλληφθεί στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, μία Ελληνίδα 31 ετών, συνεργάτης της χορεύτριας και κατηγορούμενη για εγκατάσταση εργαστηρίου παρασκευής διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) και αποστολή της συγκεκριμένης ουσίας, μέσω ταχυδρομικών δεμάτων, σε διάφορες χώρες του κόσμου, με το προκάλυμμα της αποστολής "ελιξίριων ομορφιάς".

Οι δύο γυναίκες, διατηρούσαν και ιστοσελίδα πώλησης "ελιξίριων ομορφιάς", μέσω της οποίας λάμβαναν τις παραγγελίες των ναρκωτικών ουσιών, ενώ συγκατηγορούμενος της 31χρονης και της 28χρονης χορεύτριας από τη Βραζιλία είναι και ένας 48χρονος Έλληνας.

Αυτή είναι η Βραζιλιάνα χορέυτρια της Μυκόνου που συνελήφθη από τις Αρχές

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, έλληνες αστυνομικοί σε συνεργασία με την H.S.I (Homeland Security Investigation) της Πρεσβείας των Η.Π.Α. και κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση ατόμων στην παρασκευή διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT ), εντοπίστηκε η οικία "εργαστήριο" παρασκευής στου Ζωγράφου και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων.

Ειδικότερα, η 31χρονη πιάστηκε τη στιγμή που παρέδιδε σε υποκατάστημα ταχυδρομικών υπηρεσιών για λογαριασμό των συγκατηγορούμενων της, 21 δέματα με προορισμό διάφορες χώρες, που περιείχαν 26 φιαλίδια με υγρό, συνολικού καθαρού βάρους 910 γραμμ., στο οποίο ανιχνεύτηκε η ουσία DMT.

Αυτή είναι η Βραζιλιάνα χορέυτρια της Μυκόνου που συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών