Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη άνδρας που είχε στην κατοχή του 2,5 εκατομμύρια αρχεία

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθη άνδρας που είχε στην κατοχή του 2,5 εκατομμύρια αρχεία

Σαν βόμβες σκάνε οι δυσάρεστες ειδήσεις σήμερα 10/6, μετά την καταγγελία για βιασμό ενός 22χρονου παραολυμπιονίκη, μια ακόμα είδηση ήρθε να συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνέλαβε άτομο στην Βόρεια Ελλάδα στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Συνελήφθη κάτοχος παιδικής πορνογραφίας

Ύστερα από στοχευμένη επιχείρηση που έγινε στις 3 Ιουνίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντοπίστηκε και συνελήφθη άτομο που κατείχε τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια αρχεία με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ..

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος μετέβησαν για έρευνα στο σπίτι του συγκεκριμένου ατόμου, κατά τη διάρκεια της οποίας, προέκυψε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.

Μάλιστα, από την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών στα ανωτέρω μέσα αποθήκευσης, βρέθηκαν να περιέχουν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. δύο ημεδαποί άνδρες για διακίνηση πορνογραφικού υλικού

Ο συλληφθείς με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και στη συνέχεια παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή για διενέργεια κύριας ανάκρισης, ενώ τα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.