Μυλοπόταμος: «Θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου!» - Ο αδερφός του 22χρονου ξεσπά για το φονικό

«Χάνω τα πάντα… Μ’ άφησε μόνο μου με πέντε μωρά…»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Μυλοπόταμος: «Θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου!» - Ο αδερφός του 22χρονου ξεσπά για το φονικό

Φανερά συγκλονισμένη και μουδιασμένη είναι όλη η Ελλάδα, με το νέο φονικό που έλαβε χώρα στην Κρήτη, όταν 45χρονος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ 22χρονο. Η οικογένεια του θύματος προσπαθεί να βρει τον λόγο που ο δράστης σήκωσε το όπλο του και δολοφόνησε εν ψυχρώ τον πατέρα ενός βρέφους 30 ημερών.

Ο αδερφός του θύματος μιλώντας στο Mega ξεσπά κάνοντας λόγο για μία έχθρα που κρατάει πολλά χρόνια και αναφέρει: «Δέκα χρόνια τους παλεύω, θα μπουν εκεί που είναι ο αδελφός μου…».

Οι δηλώσεις του αδερφού του θύματος

«Σήμερα για μένα τελειώνουν τα πάντα… Χάνω τα πάντα… Μ’ άφησε μόνο μου με πέντε μωρά…», δήλωσε ο αδερφός του 22χρονου που δολοφονήθηκε το απόγευμα της Κυριακής από 44χρονο συγχωριανό του. «Απαιτώ από τον ίδιο τον δολοφόνο να βγει και να πει τον λόγο… Δεν μπορώ να καταλάβω… Προσπαθώ… Δεν μπορώ να καταλάβω…», επεσήμανε ο αδερφός του 22χρονου.

Όπως λέει από τα 10 σπίτια του χωριού, το φονικό αυτό έκλεισε τα πέντε. Όλα άλλαξαν τη στιγμή που ο 44χρονος πάτησε τη σκανδάλη. «Δεν ξανά ξημερώνει καλή μέρα για μένα… Θα έρθουν στο χωριό και; Τι θα πούμε; Καλημέρα;… Σήμερα για μένα είναι η τελευταία μέρα», δήλωσε ακόμη. Την ίδια ώρα το Αργουλιό στον Μυλοπόταμο εξακολουθεί να βρίσκεται υπό αστυνομικό κλοιό ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται έξω από τα σπίτια τόσο του θύματος όσο και του δράστη, τα οποία βρίσκονται πολύ κοντά το ένα στο άλλο.

Σημειώνεται πως συγγενείς και φίλοι λένε αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον 22χρονο. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής και η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο του αγίου Μάμα.

Φόβοι για βεντέτα εν όψει της κηδείας του

Η τοπική κοινωνία παραμένει σοκαρισμένη, την ώρα που οι αρχές φοβούνται το ξέσπασμα βεντέτας μεταξύ των δύο οικογενειών, μετά την άγρια δολοφονία του νεαρού, και εν όψει της κηδείας του σήμερα, Δευτέρα 14/6.

Συγκεκριμένα, συγγενείς και φίλοι ετοιμάζονται να πουν στις 5:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό Παναγίας Πεντηκοστής, το τελευταίο «αντίο» στον 22χρονο Κώστα. Χθες, μάλιστα, εκτυλίχθηκαν σπαρακτικές σκηνές τραγωδίας, αφού μέσα σε πολύ βαρύ κλίμα, βαπτίστηκε το νεογέννητο (μόλις μερικών εβδομάδων) μωράκι του άτυχου 22χρονου, προτού κηδευτεί ο πατέρας του, όπως επιτάσσει το τοπικό έθιμο σε παρόμοιες περιπτώσεις, κατά το οποίο δεν γίνονται κηδείες αν υπάρχει αβάφτιστο μέλος στην οικογένεια.

Ο 44χρονος δράστης του φονικού, πατέρας 2 παιδιών, ο οποίος ομολόγησε την πράξη του και προσήλθε στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνου, λίγο μετά τις 18:00 έφτασε στον εισαγγελέα, στο δικαστικό μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 44χρονο, ο οποίος έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Παρασκευή το πρωί. Η είσοδος του 44χρονου στο Δικαστικό Μέγαρο έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Δευτέρας και σύμφωνα με πληροφορίες έχει υποστηρίξει ότι τέλεσε το έγκλημα έχοντας θολώσει το μυαλό του δεδομένης της συμπεριφοράς του θύματος κατά το διαπληκτισμό τους.