Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις βαθμολογίες των μαθητών

Θα μπορούν να μάθουν και μέσω sms

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πανελλαδικές εξετάσεις 2022: Ανοίγει η πλατφόρμα για τις βαθμολογίες των μαθητών

Οι πανελλαδικές εξετάσεις φτάνουν στο τέλος και η ανησυχ'ια για τις βαθμολογίες και τις βάσεις εισαγωγής είναι ήδη μεγάλη. Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου, ενώ οι βαθμολογίες θα γίνουν γνωστές για τους μαθητές πολύ νωρίτερα. Για άλλη μία χρονιά μάλιστα, οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να λάβουν τα αποτελέσματα στο κινητό τους με sms.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να το δηλώσουν στην ειδική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας, η οποία “ανοίγει” από την Παρασκευή 17/06 και "κλείνει" στις 24/6, smsresults.minedu.gov.gr, και να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους, ώστε όταν να ανακοινωθούν οι βαθμολογίες, να λάβουν τα αποτελέσματα στο κινητό τους, με sms.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων

Πανελλαδικές εξετάσεις

Τη δυνατότητα ενημέρωσης μέσω γραπτού μηνύματος SMS έχουν και πάλι οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς θα μπορούν να λάβουν γνώση της βαθμολογίας τους αλλά και της σχολής/τμήματος εισαγωγής τους με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο.

Οι υποψήφιοι μπορούν να καταχωρίσουν ή να επιβεβαιώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στη σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων smsresults.minedu.gov.gr μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr, σε ειδική εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη από αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου, και έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου, αξιοποιώντας τα στοιχεία συμμετοχής τους στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022.

Η εφαρμογή αναπτύχθηκε και λειτουργεί από πέρυσι από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας – ΕΔΥΤΕ Α.Ε. (GRNET), Φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Ψηφιακών Συστημάτων, Υποδομών και Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στο πλαίσιο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Εκπαίδευσης.

Με τη δυνατότητα αυτή, προωθούνται περαιτέρω οι στόχοι του ψηφιακού μετασχηματισμού, μέσω του επανασχεδιασμού εκπαιδευτικών υπηρεσιών που έχουν στο επίκεντρο την άμεση εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι το κανάλι του κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr, όπου οι υποψήφιοι, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες, θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά για τη βαθμολογία τους και τη σχολή εισαγωγής τους.

Κεντρική και εσωτερική φωτογραφία: ILIALIVE.GR ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

«Να κυνηγάτε τα όνειρά σας» - Οι συγκινητικές αναρτήσεις των διασήμων για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι γεγονός, καθώς την Πέμπτη 2/6 οι μαθητές των ΕΠΑΛ έδωσαν το πρώτο τους μάθημα, ενώ την Παρασκευή 3/6, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου καλούνται να εξεταστούν στο μάθημα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.

Πολλοί από τους διάσημους, κάθε χρόνο, σπέυδουν να στείλουν τις ευχές τους και τις συμβούλες τους στα νέα παιδιά, εφόσον έχουν περάσει και εκείνοι από αυτή τη διαδικασία κάποια στιγμή, αλλά ακόμα και αν δεν το έχουν κάνει θέλουν να τονίσουν πως όλα στο τέλος πηγαίνουν καλά ότι και να συμβεί. Το ίδιο, λοιπόν, έκαναν και φέτος και ανάμεσά τους ήταν ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο Σάκης Τανιμανίδης, η Ελεονώρα Μελέτη και πολλοί άλλοι.

«Είναι φυσιολογικό, επειδή έχετε επενδύσει τόσα πολλά χρόνια στο διάβασμα, να σας αγχώνει το αποτέλεσμα. Προσέξτε όμως μια πολύ βασική διαφορά… Το ταξίδι δεν είναι αυτό που νομίζετε, δεν είναι αυτά τα χρόνια με το διάβασμα, το ταξίδι είναι μία ολόκληρη ζωή και οι πανελλήνιες είναι ένα μικρό κομμάτι μέσα σε όλη σου τη ζωή.

Το δικό σου ταξίδι ξεκινά μετά τις Πανελλήνιες σε λίγες ημέρες από τώρα, με έναν γεμάτο κόσμο εκεί έξω να ανακαλύψετε, γεμάτο έρωτα, επιτυχίες και αποτυχίες και άλλα πολλά πράγματα που δεν έχουν σχέση με το πώς θα τα πάτε στις Πανελλήνιες», είπε χαρακτηριστικά ο Σάκης Τανιμανίδης.

Η Ελεονώρα Μελέτη, από την άλλη πλευρά, έγραψε: «Έγραφα καλά όμως, κ ήμουν καλή στις ξένες γλώσσες αλλά οι βαθμοί μου με χαρακτήριζαν ως “κακή μαθήτρια που ποτέ δεν θα περάσει”. Προετοιμάστηκα κρυφά για τις πανελλαδικές 1 χρόνο. Τρίτη δέσμη. Και το έκανα κρυφά για να μη χρεωθώ την αποτυχία. Να μη πει κανείς αυτό ακριβώς που ήδη άκουγα προκαταβολικά. «έδωσε κ απέτυχε».

Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί δινόταν τέτοια σπουδαιότητα στις πανελλαδικές. Γιατί έσκαγε μέσα στις ψυχές των μαθητών τέτοιο κύμα άγχους κ πίεσης. Σήμερα 43 χρόνων αν είχα τη δυνατότητα να γυρίσω πίσω , θα έλεγα σε όλους ότι πάω να δώσω πανελλαδικές κ σκασίλα μου τι θα έλεγαν κ τι θα περίμεναν»

«Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εξετάσεις των σχολείων στις πανελλαδικές και στις εξεταστικές των φοιτητών!!!
Είμαι δίπλα σας», σημείωσε ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Η Βασιλική Μιλλούση έκανε άλλη μία ανάρτηση: «Θέλω να συμπαρασταθώ σε όλους εσάς γιατί μπορώ να καταλάβω τι άγχος περνάτε αυτή την περίοδο και αυτές ειδικά τις τελευταίες μέρες. Μπορώ να το συσχετίσω λίγο με την προετοιμασία για του Ολυμπιακούς Αγώνες και την στιγμή που φτάνει να αγωνιστείς.

Είναι μια περίοδος που προσπαθείς πάρα πολύ και τελικά το όνειρό σου φτάνει προς το τέλος του και πάει να πραγματοποιηθεί. Θέλει δύναμη και πολύ θάρρος, αυτοπεποίθηση. Όλα αυτά, εσείς που έχετε διαβάσει και έχετε καταβάλει τόσο μεγάλη προσπάθεια, θα τα έχετε… Ακόμη και να μην γίνει, να μην στεναχωρηθείτε, ακόμη και να μην είναι η μέρα σας, ακόμη και να μην γράψετε καλά, δεν πειράζει, δεν χάθηκε ο κόσμος. Κι εγώ πήγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έπεσα, δεν έγινα Ολυμπιονίκης, όπως κέρδισα πολλά πράγματα»

Και η ανάρτηση της Έλενας Τσαβαλιά:

Η Δούκισσα Νομικού, ήταν ακόμη μία από τις προσωπικότητες της showbiz που μίλησαν για το θέμα αυτό:

«Κοιμηθείτε για να είστε ξεκούραστοι, φάτε καλά και συγκεντρωθείτε στο στόχο σας! Όλα καλά θα πάνε! Ότι και να γίνει μην τα παρατάτε! Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»

«Μια τεράστια καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά No stress ειλικρινά! Καθάρισε το μυαλό σου και άσε τος άσκοπες επαναλήψεις της τελευταίας στιγμής διότι μόνο να σε μπερδέψουν θα καταφέρεις! Αύριο γράφεις για πάρτη σου! Και όχι για να αποδείξεις στο σόι σου η στο φροντιστήριο σου το ποσό γ@@@ς», έγραψε και ο Influencer Αλέξανδρος Κοψιάλης.

Αλέξανδρος Κοψιάλης

Κεντρική φωτογραφία: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI