Δίκη Λιγνάδη: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων - Θέμα χρόνου η απόφαση

Οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων - Θέμα χρόνου η απόφαση

Η αντίστροφη μέτρηση για τη δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς μετά την αγόρευση του εισαγγελέα της έδρας (δείτε εδώ τι ζήτησε) αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι αγορεύσεις των συνηγόρων των δύο πλευρών προκειμένου να παρθεί η απόφαση για τον προφυλακιστέο σκηνοθέτη.

Σε πρώτη φάση σήμερα (5/7) θα έχουμε την αγόρευση των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας, οι οποίοι εκπροσωπούν τους καταγγέλλοντες ενώ θα ακολουθήσει η αγόρευση της υπεράσπισης του κατηγορούμενου.

Στη συνέχεια, μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα ανακοινώσει εάν θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να αποφασίσει για την ενοχή ή όχι του προφυλακισμένου σκηνοθέτη και ηθοποιού εντός της ημέρας ή αν θα διακόψει για την επόμενη δικάσιμο. Σε μια τέτοια περίπτωση η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση του δικαστηρίου είναι για την ερχόμενη Πέμπτη 7 Ιουλίου.

Τι υποστήριξε ο Δημήτρης Λιγνάδης στην απολογία του

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, στην απολογία του στο δικαστήριο είχε υποστηρίξει ότι είναι αθώος και ότι είναι θύμα σκευωρίας που έχει στηθεί σε βάρος του, με στόχο να πληγεί η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού. Ακόμη, ο Δημήτρης Λιγνάδης είχε ισχυριστεί πως είχε προκαλέσει πολλές αντιπαλότητες με τις επιλογές και τις αποφάσεις του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου.

Κεντρική φωτογραφία: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας μετά την πρόταση του εισαγγελέα

«Κατωτάτου ουσιαστικού και νομικού επιπέδου η εισαγγελική αγόρευση. Εξέθεσε την εισαγγελική έδρα και έφερε σε πάρα πολύ δύσκολη θέση το δικαστήριο. Με την πρότασή του ο κύριος εισαγγελέας ουσιαστικά πρόσβαλε τη διαδικασία, η οποία ήταν κατανυχτική 5 μήνες. Αγνόησε παντελώς τα όσα ρώτησε το δικαστήριο, οι ένορκοι και οι δικηγόροι.

Και ουσιαστικά έγραψε από το σπίτι του ένα ταπεινό πόνημα πολύ χαμηλού νομικού επιπέδου, το οποίο ήταν αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Σε μια δίκη που διαρκεί 5,5 μήνες δε μπορείς να έρχεσαι και να κάνεις μια αγόρευση μιας ώρας που είναι αντιγραφή του παραπεμπτικού βουλεύματος… Είναι άνευ σημασίας η αγόρευσή του και δε μου δημιούργησε κανέναν ουσιαστικό και νομικό προβληματισμό. Με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν πρόλαβα να μιλήσω γιατί έχω μια πολύ σοβαρή δουλειά να κάνω και βγήκα αμέσως έξω» ήταν τα λεγόμενα του μεταξύ άλλων.