Δίκη Λιγνάδη: Με πόσα χρόνια φυλάκισης είναι αντιμέτωπος ο σκηνοθέτης - Από ώρα σε ώρα η τελική απόφαση

Οι τελευταίες εξελίξεις

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Με πόσα χρόνια φυλάκισης είναι αντιμέτωπος ο σκηνοθέτης - Από ώρα σε ώρα η τελική απόφαση

Από ώρα σε ώρα αναμένεται η τελική απόφαση του δικαστηρίου για την ποινή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού θεάτρου και σκηνοθέτη Δημήτρη Λιγνάδη, μιας και ήδη έχει κριθεί ένοχος για τους δύο εκ των βιασμών που κατηγορείται, και αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών για τους άλλους δυο.

Ποια θα είναι η ποινή του Δημήτρη Λιγνάδη

Ο εισαγγελέας πρότεινε την καταδίκη του Δημήτρη Λιγνάδη σε 12 χρόνια για κάθε πράξη, και το δικαστήριο αποσύρθηκε σε διάσκεψη, ενώ παρότι η πλευρά του σκηνοθέτη ζήτησε να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και καλής συμπεριφοράς το δικαστήριο το απέρριψε.

Με πόσα χρόνια φυλάκισης είναι αντιμέτωπος ο σκηνοθέτης

«Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς...» - Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

Το τέλος της πολύκροτης υπόθεσης που είχε συγκλονίσει όλη τη χώρα για μεγάλο διάστημα, και που δίχασε την κοινή γνώμη, έφτασε στο τέλος της, καθώς την Τετάρτη 13/7 βγήκε η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως έγινε γνωστό η πρόταση εισαγγελέα της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας,Κωνσταντίνος Κούντριας, ήταν να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο βιασμούς και αθωώθηκε για τους άλλους δύο.

«Από την αποδεικτική διαδικασία και συνεκτιμώντας την απολογία του κατηγορουμένου θεωρώ ότι δεν συντρέχουν ελαφρυντικές περιστάσεις στο πρόσωπο του κατηγορουμένου» ανέφερε ο εισαγγελέας ζητώντας την απόρριψη των ελαφρυντικών της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και του προτέρου σύννομου βίου.

Τα πρώτα λόγια του Αλέξη Κούγια μετά την απόφαση του δικαστηρίου

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη επηρεάζεται από τα μέσα. Η δικαιοσύνη είναι ανθρώπινη και σέβομαι την κρίση σας. Όταν μιλάει η δικαιοσύνη, εμείς σιωπούμε. Η ποινή δεν έχει σκοπό να τρομοκρατήσει όποιον διανοείται να διαπράξει το ίδιο αδίκημα, αλλά την καλύτερη εξέλιξη της προσωπικότητας του κατηγορούμενου. Τον αθωώσατε σε μια πράξη, με οριακή πλειοψηφία τον καταδικάσετε σε μια άλλη» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.