Δίκη Λιγνάδη: Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον σκηνοθέτη

Οι πρώτες πληροφορίες για την δίκη

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Δίκη Λιγνάδη: Αυτή είναι η απόφαση του δικαστηρίου για τον σκηνοθέτη

Την Τετάρτη 13/7 λοιπόν ολοκληρώνεται μία από τις υποθέσεις που δίχασαν την κοινή γνώμη εξαιτίας των απίστευτων γεγονότων που βγήκαν στην επιφάνεια, σχετικά με τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος εδώ και περίπου ένα χρόνο βρίσκεται στη φυλακή καθώς κατηγορείται μεταξύ άλλων για βιασμούς ανηλίκων.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον Λιγνάδη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από το protothema.gr την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για δυο από τις τέσσερις υποθέσεις βιασμών, αποφάσισε κατά πλειοψηφία πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Δικαστές και ένορκοι, υιοθέτησαν εν μέρει την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, ο οποίος είχε ζητήσει την ενοχή του κατηγορούμενου για τις τρεις από τις τέσσερις καταγγελίες που έχουν γίνει σε βάρος του από νεαρούς άνδρες για βιασμό τους ενώ ήταν ανήλικοι.

Βγήκε η απόφαση του δικαστηρίου για τον σκηνοθέτη

Τα έβαλε με όλους - Στη ''φόρα'' η πολύωρη αγόρευση του Αλέξη Κούγια

Την Πέμπτη 7/7 ο Αλέξης Κούγιας αγόρευε στο δικαστήριο υπέρ του πελάτη του Δημήτρη Λιγνάδη σε μια πολύωρη δίκη, καθώς είναι γνωστό πως τον υπερασπίζεται παράλληλα με τον Θέμη Αδαμαντίδη. Μάλιστα την Παρασκευή 8/7 μέσα από το Πρωινό έγιναν γνωστά σημεία του λόγου του.

Πιο αναλυτικά, έθεσε στο δικαστήριο το επιχείρημα πως πρόκειται για μια σκευωρία, που έχει δημιουργηθεί με σκοπό να βλάψουν τον γνωστό σκηνοθέτη και ηθοποιό. Μάλιστα, επεδίωξε με τεκμήρια να υποστηρίξει, πως δεν είναι τυχαία τα πρόσωπα, που τον κατηγορούν συσχετίζοντας τα κίνητρα του με την οικονομική του κατάσταση.

«Ποιος θα πιστέψει ότι κάποιος πήγαινε στο σπίτι κάποιου για 4 χρόνια για να τον βιάζει;» ήταν μία από τις αποστομωτικές ατάκες του Αλέξη Κούγια. «Ο… ασφαλώς δεν αποτελεί ένα τυχαίο πρόσωπο αλλά ανήκει στον πυρήνα της σκευωρίας.

Είχε τον καημό να κερδίσει χρήματα και δόξα από την ηθοποιία, αλλά ποτέ δεν το κατάφερε, προφανώς λόγω έλλειψης ταλέντου. Ήταν ερωτευμένος με τον κατηγορούμενο. Είχε ένα βιβλίο με μια αφιέρωσή του και είχε βάψει το δωμάτιό του όπως στον “Γυάλινο Κόσμο” που αποδεικνύει τις εμμονές του» είπε χαρακτηριστικά.

Εξαπέλυσε βέλη και κατά της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Μαρίας Κουρτέση, εισαγγελικών λειτουργών και κατά του Πασχάλη Τσαρούχα: «…Ενώ έχει μια μήνυση που είναι για τα σκουπίδια, ο κ. εισαγγελέας την κρατάει τόσες μέρες στα χέρια του, μέχρι τις 12/02.

Είναι ύποπτος ο ρόλος αυτός. Αυτό εδώ τι είναι; Πώς το αφήσατε; […] Δεν γίνεται αυτοί που δημιούργησαν τη σκευωρία, αυτοί που δηλητηρίασαν το θέατρο, αυτοί οι Ροβεσπιέροι της καθάρσεως και εμφανίστηκαν κάτι Τσαρούχας που μέχρι τότε ήταν γνωστός για κάτι ώριμες κυρίες».

Ο Αλέξης Κούγιας συνέχισε με αμείωτη ένταση το σφυροκόπημα: «… Ο μηνυτής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί χρήματα. Έβαλε το σεξουαλικό του προσανατολισμό πρώτο, τα χρήματα και κινείται με χρηματικό σκοπό. Το κίνημα ΛΟΑΤΚΙ τον προωθεί. [...] Γίνεται αυτομάτως ήρωας του κινήματος #metoo. Έλεγε “είμαι ερωτευμένος».