Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστες του έσωσαν το σπίτι και συγκίνησαν με το σημείωμα "συγγνώμης"

Η συγκλονιστική ιστορία μέσα από τα αποκαΐδια που συγκίνησε τους πάντες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά στα Μέγαρα: Πυροσβέστες του έσωσαν το σπίτι και συγκίνησαν με το σημείωμα

Το μεσημέρι της Τετάρτης (20/7) φωτιά ξέσπασε και στην περιοχή των Μεγάρων όπου πέντε σπίτια κατάφεραν να καούν ολοσχερώς ενώ πολλά ακόμη έχουν επίσης ζημιές μετά από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις είχαν στην ουσία να αντιμετωπίσουν δυο μέτωπα καθώς ταυτόχρονα υπήρχε και η φωτιά στην Πεντέλη (δείτε εδώ πόσα στρέμματα κάηκαν).

Ωστόσο κάποιες φορές οι πυροσβέστες αναγκάζονται να κάνουν τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να προστατεύσουν τόσο τους πολίτες όσο και τις περιουσίες τους. Κάτι ανάλογο συνέβη και με την περίπτωση του κ. Νίκου όπου δυο πυροσβέστες έσπασαν την πόρτα του σπιτιού του προκειμένου να σώσουν το σπίτι του από τις φλόγες. Μάλιστα, δεν δίστασαν να του γράψουν και ένα σημείωμα στο οποίο του ζήτησαν "συγγνώμη".

Η συγννώμη ενός πυροσβέστη μέσα από τα αποκαΐδια

Μεταξύ άλλων ο κ. Νίκος ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα του OPEN πως: «Αν δεν ήταν αυτοί οι δύο άνθρωποι, ο Τάσος και ο Χρήστος και τους ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου, το σπίτι θα είχε καεί. Δευτερόλεπτα πριν η φωτιά είχε κυκλώσει το σπίτι και είχε ακουμπήσει το πίσω μέρος».

Εξωτερική φωτογραφία: (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ// Eurokinissi)

«Έχω χάσει...» - Παραλίγο να τυλιχθεί στις φλόγες το συνεργείο του ΣΚΑΙ

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Τετάρτης 20/7 έγινε γνωστό ότι η φωτιά στα Μέγαρα άρχισε να παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις. Δημοσιογράφοι τηλεοπτικών σταθμών κάλυπταν τα θλιβερά γεγονότα παρά τον κίνδυνο.

Κάποια στιγμή η ένταση του ανέμου αυξήθηκε επικίνδυνα με τις φλόγες να δυναμώνουν τόσο που λίγο έλειψε η πύρινη λαίλαπα να κάψει το αυτοκίνητο του συνεργείου του ΣΚΑΙ, που βρισκόταν στην περιοχή των Μεγάρων.

Οι εικόνες συγκλονίζουν ενώ ο δημοσιογράφος του σταθμού Μίλτος Σακελλάρης περιέγραφε στον "αέρα" της έκτακτης εκπομπής τις εφιαλτικές στιγμές.

«Δείξε την εικόνα, εκεί ακριβώς που είναι τώρα η φωτιά είχαμε το αυτοκίνητο, το πήραμε πριν λίγα λεπτά. Έχω χάσει την ανάσα μου, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μας κύκλωσε η φωτιά. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι», είπε ο ίδιος με κομμένη την ανάσα.