Φωτιά: Κάηκαν ολοσχερώς 25 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ανθούσα - Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Φωτιά: Κάηκαν ολοσχερώς  25 σπίτια και επιχειρήσεις στην Ανθούσα - Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταγραφή των ζημιών

Αποκαρδιωτικές είναι οι σημερινές 21/7 εικόνες στην Ανθούσα μετά από την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης 19/7 στο Νταού της Πεντέλης με αποτέλεσμα δεκάδες σπίτια να τυλιχθούν στις φλόγες αλλά και άλλα τόσα άτομα να μείνουν χωρίς σπίτι.

Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορτάζ της ΕΡΤ στην Ανθούσα έχουν ήδη καταγραφεί ζημιές πάνω από 25 σπίτια και επιχειρήσεις. Μάλιστα σε κάποια ακίνητα η καταστροφή είναι ολοκληρωτική.

Να τονίσουμε πως από τη μανία της φωτιάς δεν ξέφυγαν ούτε αυτοκίνητα κατοίκων που ήταν στην περιοχή και δεν πρόλαβαν τα απομακρύνουν. Βέβαια, από ώρα σε ώρα πρόκειται να ανακοινωθούν και οι αποζημιώσεις των πληγέντων.

Οι τελευταίες πληροφορίες για την φωτιά στην Πεντέλη

Εξωτερική φωτογραφία: (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ// EUROKINISSI)

Δωρέαν ψυχολογική υποστήριξη για τους πληγέντες της φωτιάς στην Πεντέλη

Η κατάσταση της χώρας μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Πεντέλη είναι πολύ κρίσιμη, καθώς χιλιάδες κόσμος ξεριζώθηκε από τα σπίτια του, ώστε να βρεθεί σε ασφαλή σημεία. Αρκετοί άνθρωποι είδαν τα σπίτια τους να τυλίγονται στις φλόγες, ενώ ένας κάτοικος της περιοχής έδωσε τέλος στη ζωή του, αφού το σπίτι του κάηκε για 3η φορά.

Στην προσπάθεια να αποτραπούν τέτοιου είδους κινήσεις και να μπορέσουν οι πυρόπληκτοι να επανέλθουν ψυχικά μετά από αυτό το σοκ, πολλοί οργανισμοί παρέχουν δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, με πρωτοβουλία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα Ψυχικής Υγείας, η Ομοσπονδία φορέων Ψυχικής Υγείας ΑΡΓΩ και οι φορείς της παρέχουν πολυεπίπεδη υποστήριξη στους πληγέντες από την πυρκαγιά στην Βόρεια και Ανατολική Αττική (Πεντέλη, νέα Πεντέλη, Ανθούσα, Γέρακα, Παλλήνη, Ντράφι):

  • μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 10306 δωρεάν και ανώνυμα παρέχεται σε όποιον καλέσει ψυχοκοινωνική υποστήριξη 24 ώρες το 24ωρό σε ενήλικες, μέσω της επιλογής 1 και σε παιδιά μέσω της επιλογής 3.
  • Επίσης πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας επιτόπου στις πληγείσες περιοχές (μόλις επιχειρησιακά κριθεί δυνατόν ) μέσω κλιμακίων επαγγελματιών ψυχικής υγείας και παροχή ειδών πρώτης ανάγκης. Κλιμάκιο βρίσκετε ήδη στην περιοχή της Πεντέλης.
  • Παράλληλα θα πραγματοποιείται παροχή ειδών πρώτης ανάγκης και πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας στους χώρους προσωρινής φιλοξενίας των πυρόπληκτων
  • Επίσης πραγματοποιείται συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στην Παιανία Αναπαύσεως 39 στο Κέντρο Ημέρας «το Περιβολάκι»