Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες - Μέχρι πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία τις επόμενες ημέρες - Μέχρι πόσο θα φτάσει ο υδράργυρος

Τις τελευταίες ημέρες η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά καθώς η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική σε όλη την χώρα. Ωστόσο σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Πέμπτη αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία. (Δείτε εδώ τα μέτρα που πήρε η Γκαγκάκη για την αντιμετώπιση του καύσωνα)

Η πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες ημέρες στην Ελλάδα

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος του OPEN σημειώνει ότι οι θερμοκρασίες για σήμερα θα είναι υψηλές, αλλά φυσιολογικές για την εποχή που διανύουμε. Οι θερμές αέριες μάζες από την Αφρική παραμένουν και σήμερα πάνω από τη χώρα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 36-38 βαθμούς στα περισσότερα σημεία.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Η σημερινή μέρα θα κυλήσει με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας, ενώ τοπικές συννεφιές αναμένονται μόνο στους ορεινούς όγκους της χώρας. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν 4-5 μποφόρ, ενώ αντίστοιχα στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ.Στην Αττική ο υδράργυρος αναμένεται στους 37-38 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης ηλιοφάνεια, με τοπικές συννεφιές, χωρίς όμως πιθανότητα βροχής, στην ορεινή ζώνη. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 36 βαθμούς στο εσωτερικό της πόλης.Την Πέμπτη αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείονται καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας.

Εξωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI

Εσωτερική φωτογραφία: EUROKINISSI

Τα Μερομήνια «μίλησαν» - Τι καιρό θα κάνει τον Αύγουστο

Περίεργος είναι αυτές τις μέρες ο καιρός στην χώρα, καθώς μία έχουμε καύσωνα με ήλιο, μια βροχές και καταιγίδες. Αντίστοιχη μάλιστα αστάθεια προβλέπεται και τον Αύγουστου, σύμφωνα με τα Μερομήνια, ενώ σε μια σημαντική προειδοποίηση για τον καιρό των υπόλοιπων ημερών προχώρησε και ο Σάκης Αρναούτογλου.

Τι καιρό θα έχουμε τον Αύγουστο σύμφωνα με τα Μερομήνια

Συγκεκριμένα, κυρίαρχα θα είναι όπως φαίνεται τα μελτέμια στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, αρκετή ζέστη στο υπόλοιπο του μήνα και με αστάθεια και μπόρες σε ενδιάμεσα διαστήματα.

  • Από 1 έως 8 άστατος καιρός, με βροχές – αέρα και μπουρίνια
  • Από 8 έως 13 πιο ήπιος με βροχές και αέρα.
  • Από 13 μέχρι 31 Αυγούστου ζέστη αλλά και βροχές