Κορωνοϊός: Έρχονται και άλλα εμβόλια τον Οκτώβριο - Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

Σχετικά με την Όμικρον και άλλες παραλλαγές

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Έρχονται και άλλα εμβόλια τον Οκτώβριο - Η ανακοίνωση του Θάνου Πλεύρη

Την ώρα που πλήθος ανθρώπων νοσούν από τις παραλλαγές του κορωνοϊού, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης και ο γιος του, το πρωί της Πέμπτης 11/8 ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, βρέθηκε καλεσμένος στον ΣΚΑΙ, και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση, και μίλησε εκτενώς για την επόμενη φάση του εμβολιασμού και την διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Όσα ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης για τον εμβολιασμό

Όπως τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, αρχικά αναμένονται τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την μετάλλαξη Όμικρον και θα ακολουθήσουν, στη δεύτερη φάση, τα ακόμα πιο επικαιροποιημένα για τις υποπαραλλαγές 4 και 5. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι φαρμακευτικές εταιρίες έχουν καταθέσει τους φακέλους τους, υπάρχουν εγκριτικές διαδικασίες και «από τον Οκτώβριο και μετά ευελπιστούμε να υπάρχουν».

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης ότι γίνονται συναντήσεις με τις ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραχωρήσουν απλές κλίνες για τη διαχείριση περιστατικών Covid. Εξήγησε πως το τελευταίο κύμα της πανδημίας έδειξε ότι δεν υπάρχει πίεση σε κρεβάτια ΜΕΘ αλλά σε απλές κλίνες και συνεπώς μπορεί να αλλάξει το μοντέλο που οτιδήποτε Covid πήγαινε στο δημόσιο σύστημα. «Εμείς θέλουμε να τα διαχειρίζονται οι ιδιώτες για να μην πιέζονται οι απλές κλίνες στο ΕΣΥ», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Να πάτε διακοπές με μάσκα και...»

Η Ματίνα Παγώνη μετά τις επίμαχες δηλώσεις, που έκανε για τον Αλέξη Τσίπρα, το Σάββατο 30/7 μίλησε σε εκπομπή της Ερτ και μάλιστα σχολίασε την εικόνα του κορωνοϊού στη χώρα μιας και πάντα είναι κάθετη σε όσα λέει προκειμένου να σώσει όσο περισσότερο κόσμο μπορεί με τις συμβουλές της. Δε θέλει να καθησυχαστεί καθόλου και μάλιστα παρέπεμψε τον κόσμο, που θα πάει διακοπές να...διαβάστε περισσότερα στο Athensmagazine.gr .