«Πρέπει να κάνουν self test...» - Η Ματίνα Παγώνη αποκαλύπτει τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
«Πρέπει να κάνουν self test...» - Η Ματίνα Παγώνη αποκαλύπτει τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα αυτή την περίοδο φανερώνουν ραγδαία αύξηση και το άνοιγμα των σχολείων πλησιάζει από μέρα σε μέρα. Έτσι, η Ματίνα Παγώνη βρέθηκε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, το πρωί της Παρασκευής 26/8, και μίλησε για τις τελευταίες σχετικές εξελίξεις και για τα μέτρα που πιθανώς θα ληφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε πως σε αυτό το στάδιο, καλό θα ήταν οι γονείς να κάνουν τακτικά self test στα παιδιά πριν εκείνα βρεθούν στις τάξεις τους, ενώ η χρήση μάσκας ακόμα δεν είναι απαραίτητη.

Οι δηλώσεις της Ματίνας Παγώνη για τα σχολεία και τον κορωνοϊό

«Εδώ υπάρχει μία μεγάλη αγωνία για τους γονείς. Με τα δεδομένα που έχουμε μέχρι στιγμής, κρούσματα, δείκτες, τα πάντα, θεωρώ ότι τα παιδιά δεν μπορούν να πάνε στο σχολείο με μάσκες, όταν όλοι κυκλοφορούν χωρίς μάσκα, και πήγαν και διακοπές χωρίς μάσκες και μέτρα. Θα είναι κοροϊδία. Θα είναι και φούσκα εκεί, δηλαδή συγκεκριμένος αριθμός στις τάξεις, και οι δάσκαλοι και καθηγητές έκαναν καλή δουλειά, με προσοχή στα σχολεία τηρούσαν τα πρωτόκολλα», είπε αρχικά.

Και συμπλήρωσε: «Όλες οι μαμάδες πρέπει να κάνουν ένα self test στα παιδάκια τους, για να ξέρουν πως τα στέλνουν. Αυτό θα βοηθήσει πάρα πολύ. Θεωρ4ώ ότι μπορούν να πάνε χωρίς μάσκες με τα τωρινά δεδομένα».

«Όσοι είναι πάνω από 60 ετών, δεν περιμένουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια, γιατί αυτά θα αργήσουν να έρθουν, θα έρθουν τέλος Οκτώβρη – Νοέμβρη. Θα διαχειριστούμε αυτά που έχουμε, θα κάνουμε αυτά που έχουμε, και στόχος είναι να αποφύγουμε την βαριά νόσηση και να μην έχουμε θανάτους. Η επιτροπή εμβολιασμών πρεπει να ξεκινήσει να μιλάει εκ νέου για τον εμβολιασμό», εξήγησε έπειτα.

«Δεν ξέρω τι θα γίνει με την υποπαραλλαγή Κένταυρος, στην Ελλάδα έρχεται συνήθως μετά από τρεις μήνες, έχει πάει παντού. Αφού έχουμε τουρισμό σίγουρα θα έρθει και από εδώ. Τα συμπτώματα είναι υψηλός πυρετός, έχει πάρα πολύ βήχα τα πρώτα 24ωρα και τα υπόλοιπα συμπτώματα είναι τα ίδια», επισήμανε.

Και κατέληξε: «Αυτές τις 10 μέρες έχουμε ύφεση και των κρουσμάτων και αυτό που μας προβληματίζει είναι οι επιστροφές, αυτό το σαββατοκύριακο έχουμε πολλές επιστροφές, θα έλεγα εάν σεβόμαστε τον εαυτό μας, γυρίζοντας από τις διακοπές μας να κάνουμε ένα τεστ για να πάνε στην οικογένειά τους, έχουν γονείς, γιαγιάδες και παππούδες με υποκείμενα νοσήματα, πρέπει να κάνουν ένα τεστ.

Δεύτερον , νόσησαν πάρα πολλοί στα νησιά και δεν το δήλωσαν. Έκαναν self test, ήταν θετικό και δεν το δήλωσαν και πήγαν διακοπές. Αυτό δεν μου άρεσε καθόλου. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε τους πάντες, δηλαδή νοσούμε και κάνουμε το τεστ και το δηλώνουμε. Τα κρούσματα όλον αυτόν τον καιρό δεν ήταν αυτά που φαίνονταν, ήταν ακόμα παραπάνω.

Όσοι δεν έχουν κάνει την 4η δόση, πάνω από 60 ετών, θα κάνουν την 4η δόση. Θέλω να διευκρινίσω ότι, εάν έχεις κάνει τις 3 δόσεις και νοσήσεις μετά την 3η δόση, οι άνω των 60 ετών δεν θα κάνουν την 4η δόση. Έχει μπερδευτεί ο κόσμος».

Άκρως μεταδοτικά τα νέα στελέχη της παραλλαγής Όμικρον

Μετά τις επισημάνσεις του Σαριγιάννη σχετικά με την παραλλαγή Κένταυρο, με την σειρά της και η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Παρασκευής 19/8 θέλησε να αναφερθεί εκτενώς και να κρούσει τον κώδωνα σχετικά με τις παραλλαγές της Όμικρον, μιας και όπως όλα δείχνουν είναι πολύ πιο μεταδοτικές.

Για την πορεία του κορωνοϊού λοιπόν αλλά και τα νέα στελέχη της Όμικρον μίλησε στο MEGA και αρχικώς αναφέρθηκε στο ζήτημα του ιατρικού προσωπικού που βρίσκεται σε αναστολή, επισημαίνοντας πως δεν έχουν επιστρέψει όλοι και υπάρχει μία...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr