Κολωνός: «Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει...» - Σοκάρει η αποκάλυψη της γιαγιάς 12χρονης για την γυναίκα του δράστη

«Να ξεχαστεί το θέμα»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κολωνός: «Πήγε να την πληρώσει, να της δώσει...» - Σοκάρει η αποκάλυψη της γιαγιάς 12χρονης για την γυναίκα του δράστη

Μπορεί ο Γιώργος Λιάγκας να ξέσπασε στο Πρωινό από την αρχή της εκπομπής την Τετάρτη 12/10 εξαιτίας της υπόθεσης βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό, όμως αυτό δεν τον σταμάτησε από το να έρθει σε επαφή με οικεία πρόσωπα της οικογένειας του κοριτσιού για να μάθει ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για τις απειλές και τις πράξεις του 53χρονου.

Έτσι, λοιπόν, η γιαγιά της ανήλικης μίλησε με τον παρουσιαστή και αποκάλυψε πως για να καλυφθεί το θέμα και να μην προχωρήσουν σε καταγγελία οι γονείς, η σύζυγος του δράστη τους προσέγγισε προσφέροντάς τους 10.000 ευρώ για να τους "κλείσει τα στόματα".

Η γιαγιά της 12χρονης από τον Κολωνό σοκάρει με τις αποκαλύψεις της

«Πήρε να την πληρώσει, να της δώσει 10.000 ευρώ για να μη μιλήσουν. Έγινε πριν συλληφθεί, δεν ξέρω πριν πόσες μέρες πριν ακριβώς. Τους απειλούσε αυτός συνέχεια "θα σας σκοτώσω όλους, θα σας κάψω ζωντανούς" και μετά πήγε η γυναίκα του και τους παρακαλούσε και λέει θα σας δώσω 10.000 ευρώ για να μη μιλήσετε, να ξεχαστεί το θέμα. Λέει η νύφη μου "δεν θέλω τα λεφτά, θα τον θάψω"», είπε αρχικά.

«Τους απειλούσε μέρα νύχτα. Αφού βρήκε το παιδάκι 9 χρονών, το αγοράκι, πήγε εκεί στην πλατεία απέναντι στο περίπτερο και το κυνηγούσε να το χτυπήσει, να το βιάσει. Το παιδί έτρεξε, δεν το άφηνε να μπει στο σπίτι του και ήρθε πάνω σε έμενα, το βρήκε ο αδερφός του σχεδόν λιπόθυμο», κατέληξε.

Η ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για την υπεράσπιση του 53χρονου

Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα μετά τις καταθέσεις που δόθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ο φερόμενος δράστης αναζητά τρόπους για να αποφύγει την φυλάκισή του και ενώ είχε διαρρεύσει πως ο δικηγόρος του θα ήταν ο Βασίλης Νουλέζας, ο ίδιος το διέψευσε.

Ο ίδιος, δηλαδή, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του, κάτω από την οποία εξηγούσε πως μεταξύ εκείνου και του δράστη έγινε απλώς μία συζήτηση, ωστόσο δεν θα αναλάβει την υπεράσπισή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την υπεράσπιση του 53χρονου από τα Σεπόλια.

"Δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή."

Οφείλω να διευκρινίσω.

Υπήρξε την Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53χρονο κατηγορούμενο Η. Μ. (σύζυγος, πατέρας) για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια.

Ο οποίος απολογείται 11 00πμ στην κ 33 η Ανακρίτρια Αθηνών

Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο ανάληψης της υπεράσπισης του.

Μου δήλωσε την αθωότητα του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως απο τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.

Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία (που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβει στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω .

Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.

Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.

Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά.

Είναι αδιανόητο, ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό αθώο παιδί.

Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη

Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού

Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου, για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη.

Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιαιτέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθεί από τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθεί η κριθεί από την Δικαιοσύνη.

Εκδίδοντας καταδικαστική απόφαση , ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν.

Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας.

Κακώς ταυτίζεται ή στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.

Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι

Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.

Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Βιασμός 12χρονης Κολωνός