Κολωνός: Η 12χρονη αναγνώρισε τον οίκο ανοχής - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Όλες οι πληροφορίες

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κολωνός: Η 12χρονη αναγνώρισε τον οίκο ανοχής - Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση

Συνταρακτικά είναι τα νέα στοιχεία που έρχονται στην επιφάνεια αναφορικά με την υπόθεση βιασμού την 12χρονης στον Κολωνό. Σύμφωνα με τις τώρα πληροφορίες, ο αριθμός των ενδιαφερόντων για να βιάσουν την ανήλικη ανέρχεται στους 213. Μάλιστα, η ίδια έχει αναγνωρίσει ήδη τους δέκα δράστες - δείτε εδώ αναλυτικά.

Από την άλλη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής «Live News», η πρόεδρος των εκδιδόμενων γυναικών Ελλάδας ισχυρίστηκε ότι είχε δει την ανήλικη με τον 53χρονο σε οίκο ανοχής, περισσότερες από μία φορές και ζήτησε να καταθέσει. Ενώ το ανήλικο κορίτσι φέρεται να αναγνώρισε τον οίκο ανοχής σε φωτογραφίες που τις έδειξαν οι Αρχές.

Καταιγιστικές οι εξελίξεις με την υπόθεση βιασμού στον Κολωνό

Η ανακοίνωση του δικηγόρου Βασίλη Νουλέζα για την υπεράσπιση του 53χρονου

Η υπόθεση βιασμού της 12χρονης στον Κολωνό έχει προκαλέσει μεγάλο σοκ στην ελληνική κοινωνία, ιδιαίτερα μετά τις καταθέσεις που δόθηκαν από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Ο φερόμενος δράστης αναζητά τρόπους για να αποφύγει την φυλάκισή του και ενώ είχε διαρρεύσει πως ο δικηγόρος του θα ήταν ο Βασίλης Νουλέζας, ο ίδιος το διέψευσε.

Ο ίδιος, δηλαδή, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μία φωτογραφία του, κάτω από την οποία εξηγούσε πως μεταξύ εκείνου και του δράστη έγινε απλώς μία συζήτηση, ωστόσο δεν θα αναλάβει την υπεράσπισή του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για την υπεράσπιση του 53χρονου από τα Σεπόλια.

"Δεν τον εκπροσωπώ, δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή."

Οφείλω να διευκρινίσω.

Υπήρξε την Τρίτη 11/10 επικοινωνία προκαταρκτική κουβέντα με τον 53χρονο κατηγορούμενο Η. Μ. (σύζυγος, πατέρας) για την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης εκμετάλλευσης της ανήλικης στα Σεπόλια.

Ο οποίος απολογείται 11 00πμ στην κ 33 η Ανακρίτρια Αθηνών

Συζητήσαμε για το ενδεχόμενο ανάληψης της υπεράσπισης του.

Μου δήλωσε την αθωότητα του ότι έχει παγιδευτεί ώστε να εξοντωθεί ότι θα κατονομάσει στην απολογία του και ότι είναι σε θέση να αποδείξει τους ισχυρισμούς του.

Δεν γνωρίζω περαιτέρω την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει.

Ήδη εκπροσωπείται επαναλαμβάνω όμως απο τον καθόλα άξιο Δικηγόρο Αθηνών κ Β.Χ ο οποίος προφανώς αύριο 12/10 θα τον εκπροσωπήσει.

Δεν έχω καν λάβει και μελετήσει στοιχειωδώς την δικογραφία (που είναι ακόμη ελλιπής) δεν έχω μεταβει στην ΓΑΔΑ να τον συναντήσω .

Δεν έχω λάβει έγγραφη εντολή ούτε αμοιβή.

Άραγε δεν είμαι σε θέση και δεν νομιμοποιούμαι προς το παρόν να σχολιάσω περαιτέρω την υπόθεση η να επεκταθώ.

Σεβόμενος υπέρμετρα την ανηλικότητα του θύματος που έχει μόλις συμπληρώσει τα 12 χρόνια πρωτίστως με ευαισθησία ενεργώντας θα περιορισθώ σε αυτά.

Είναι αδιανόητο, ασύλληπτο οδυνηρό και τραγικό να έχει υποστεί αυτήν την ανείπωτη φρίκη και κτηνωδία ένα μικρό αθώο παιδί.

Έχουμε ως κοινωνία ευθύνη

Αν αποδειχθεί ότι διαπράχθηκαν αυτά τα μείζονος ηθικής και ποινικής απαξίας εγκλήματα σε βάρος ενός απροστάτευτου παιδιού

Η θέση μου ανεξαρτήτως της υποχρέωσης μου να υπερασπίζομαι εκτελώντας ευσυνείδητα το νομικό καθήκον μου, για τα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας ανήλικων παιδιών είναι πάγια αμετάβλητη και γνωστή στο πανελλήνιο.

Ισόβια κάθειρξη για το έγκλημα του βιασμού η ίσης βαρύτητας πράξη.

Αμείλικτη αυστηρή τιμωρία χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Όμως οφείλουμε όλοι ανεξαιρέτως να σεβαστούμε το Σύνταγμα τον ΚΠΔ την ΕΣΔΑ αλλά και τον Χάρτη Δικαιωμάτων του παιδιού το τεκμήριο της αθωότητας ,το γεγονός ότι ένας άνθρωπος όσο και κτηνώδη ,αποτρόπαια και ειδεχθή εγκληματική πράξη και αν φέρεται ότι τέλεσε που αντιμετωπίζει ένα ιδιαιτέρως βαρύτατο κατηγορητήριο ,έχει κυριολεκτικά προκαταβολικά ισοπεδωθεί από τα (social) media στα όρια του κανιβαλισμού, που προτρέχοντας προκρίνουν και προεξοφλούν την ενοχή του πριν ακόμη απολογηθεί η κριθεί από την Δικαιοσύνη.

Εκδίδοντας καταδικαστική απόφαση , ετυμηγορία που σπεύδουν ιδιοτελώς να ανακοινώσουν.

Αυτό επιβάλλει ο νομικός πολιτισμός μας.

Κακώς ταυτίζεται ή στοχοποιείται ο υπερασπιστής που γίνεται δέκτης ύβρεων η απειλών.

Την μόνη ακροτελεύτια επισήμανση που θέλω να προσθέσω είναι

Χρέος της πολιτείας να λάβει πρόσθετα δραστικά νομοθετικά μέτρα για το καρκίνωμα αυτό.

Ας προσέχουν περισσότερο καλύτερα ως οφείλουν οι γονείς τα παιδιά τους σε ότι αφορά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ,εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι .

ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΟΥΛΕΖΑΣ

Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο.

Βιασμός 12χρονης Κολωνός