Κολωνός: «Είχα εμπιστοσύνη στον 53χρονο, ήταν...» - Η απολογία της μητέρας της 12χρονης

«Αστυνομικοί σύχναζαν στο μαγαζί του»

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Σε νέες απαντήσεις προχώρησε η κατηγορούμενη μητέρα της 12χρονης, που κρίθηκε προφυλακιστέα, η οποία μεταξύ άλλων επέμεινε ότι δεν είχε αντιληφθεί τίποτα σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση της κόρης της από τον 53χρονο στον Κολωνό (δείτε εδώ τα μηνύματα της μητέρας με την σύζυγο του 53χρονου).

Στις ερωτήσεις που δέχθηκε από την 33η ανακρίτρια, η 37χρονη υποστήριξε ότι το κορίτσι δεν το είχε «ανεξέλεγκτο» και πως 3-4 φορές την εβδομάδα η 12χρονη πήγαινε μετά το σχολείο στο μαγαζί του 53χρονου, πάντα εν γνώσει της. Του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη, φέρεται να είπε στην απολογία της.

Η απολογία της μητέρας της 12χρονης

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 37χρονη υποστήριξε:

«Η κόρη μου πήγαινε στο σχολείο κανονικά και το μεσημέρι την έπαιρνα εγώ από το σχολείο μαζί με τα αδέρφια της ή, όταν δούλευα εγώ, πήγαινε ο πατέρας της. Η κόρη μου πήγαινε στο μαγαζί του Η.Μ όταν τη φώναζε μετά το ολοήμερο σχολείο, μπορεί να ήταν και τρεις με τέσσερις φορές την εβδομάδα. Εγώ είχα πάντα επικοινωνία με το παιδί όσο ήταν στο μαγαζί του. Δεν το είχα ανεξέλεγκτο το παιδί. Δεν υπάρχει περίπτωση να το ήξερα εγώ αυτό και να μην του είχα βγάλει τα μάτια. Του είχα απόλυτη εμπιστοσύνη».

Η 37χρονη μεταξύ άλλων φέρεται να είπε πως είχε εμπιστοσύνη στον 53χρονο, καθώς στο κατάστημά του σύχναζαν αστυνομικοί, νυν και πρώην:

«Το μαγαζί είναι σε κεντρικό σημείο της γειτονιάς, ήταν άνθρωπος της εκκλησίας, είχε πολλούς γνωστούς στη γειτονιά, ηθοποιούς, πολιτικούς, του είχα εμπιστοσύνη. Όταν καμιά φορά πήγαινε το παιδί με σορτσάκι ή κολάν στο μαγαζί, μου το έστελνε στο σπίτι για να αλλάξει για να μην το βλέπει έτσι ο κόσμος. Μου έριχνε στάχτη στα μάτια. Επίσης, του είχα εμπιστοσύνη, γιατί έβλεπα αστυνομικούς εν ενεργεία και μη να συχνάζουν στο μαγαζί του».

Η μητέρα της 12χρονης κατά τη διάρκεια της απολογίας της ξεσπούσε συχνά σε κλάματα. Όταν ρωτήθηκε για τα παιδιά της και αν είχε αντιληφθεί κάποια διαφορά στη συμπεριφορά της 12χρονης και τι έκανε όταν κατάλαβε τη δράση του 57χρονου, ξέσπασε:

«Όλες αυτές τις ημέρες μιλάω κάθε ημέρα με τα παιδιά μου και τα παιδιά μου κλαίνε και με ζητάνε. Δεν φταίω σε τίποτα, θα αυτοκτονήσω χωρίς τα παιδιά μου. Κοιμόμουν αγκαλιά με τα παιδιά μου. Όλα τα παιδιά μου τα αγαπάω και με αγαπάνε κι αυτά… Να το ήξερα ότι βιάζουν το παιδί μου και να καθόμουν με σταυρωμένα τα χέρια; Ένα μήνα κρατιέμαι να μην πάω να τον σκοτώσω. Από το Τμήμα Ανηλίκων μού είχαν πει να μην κάνω τίποτα για να μην καταλάβει κάτι κανένας, ότι έκανα καταγγελία για να τον παρακολουθούν. Τον είδα την ημέρα του Σταυρού, που ήταν στη λιτανεία της εικόνας, και ήθελα να φωνάξω ''είναι βιαστής, πιάστε τον''. Πίστευε ότι δεν θα του έκανα τίποτα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της 12χρονης ρωτήθηκε τι έκανε μόλις πληροφορήθηκε από τη θεία του κοριτσιού ότι η κόρη της ανταλλάσσει περίεργα μηνύματα. Η 37χρονη απάντησε ότι μίλησε με τη σύζυγο του Η.Μ, αφού πρώτα είχε κάνει καταγγελία στην αστυνομία, και αναφέρθηκε και σε χρήματα που έλαβε από εκείνη.

«Την πρώτη μέρα που το έμαθα πήρα τηλέφωνο τη σύζυγο του, ενώ είχα ήδη κάνει καταγγελία, η οποία δεν με πίστευε στην αρχή και της έστειλα ένα από τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει η κόρη μου με το Η.Μ. Κλείσαμε ένα ραντεβού με τη σύζυγό του να μιλήσουμε κι αυτή τότε έβγαλε μόνη της 100 ευρώ και μου τα έδωσε για να με βοηθήσει οικονομικά. Μετά από τέσσερις με πέντε ημέρες την πήρα τηλέφωνο και της ζήτησα 100 ευρώ, γιατί τα χρειαζόμουν για τα παιδιά, αλλά αυτή δεν ήξερε ότι είχα κάνει καταγγελία. Μου είπε ότι σε ό,τι χρειαζόμουν θα ήταν δίπλα μου, σε ψυχολόγους και ό,τι άλλο, κι αν θέλω να της ζητήσω άλλα χρήματα, για να με βοηθήσει, να μη διστάσω. Μου είπε να πάμε σε έναν δικηγόρο να υπογράψουμε ένα χαρτί, ότι δεν θα το καταγγείλω, και εκείνη θα με βοηθούσε οικονομικά με το παιδί, για παράδειγμα για ψυχολόγο και για να μην καταστραφούν οι οικογένειές μας».

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, ρωτήθηκε αν είχε διαπιστώσει διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά του κοριτσιού το τελευταίο διάστημα. Εκείνη φέρεται να είπε πως γενικά η 12χρονη κόρη της δεν έδειχνε τα συναισθήματά της και επέμεινε ότι τα παιδιά της δεν είναι κακοποιημένα: «Τον τελευταίο καιρό η κόρη μου απομακρυνόταν και τσακωνόμασταν λίγο. Πάντα ήταν ένα παιδί που δεν έδειχνε τα συναισθήματά της. Ήταν πάντα χαρούμενη και πολύ καλή μαθήτρια. Της έκανα παρατήρηση όταν έκανε επικίνδυνα πράγματα με το ποδήλατο, τα παιδιά πήγαιναν στο κατηχητικό και πάντα τα συμβουλεύαμε. Και στο κατηχητικό έχουν πολύ καλή γνώμη για εμένα. Τα παιδιά μου δεν είναι κακοποιημένα. Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς τα παιδιά μου, μου λείπουν πάρα πολύ και όταν μιλάω μαζί τους και κλαίνε αυτά εγώ βασανίζομαι. Εγώ δεν γνώριζα τι γινόταν στο παιδί μου. Πάντα προστάτευα τα παιδιά μου, όποιος κι αν τα πείραζε».

«Είχε μπλέξει και η μητέρα με ναρκωτικά»

Στον αέρα της Super Κατερίνα μίλησε φίλος του πατέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, ο οποίος μετά την συγκλονιστική κατάθεση της ανήλικης, μίλησε για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της οικογένειας και για την συμπεριφορά του πλέον φυλακισμένου άνδρα.

Εξήγησε πως ως μπαμπάς ήταν εντελώς αδιάφορος και πως το μόνο που τον απασχολούσε ήταν μόνο ο εαυτός του, ενώ τόνισε πως είναι μπλεγμένος με τα ναρκωτικά και κατάφερε να παρασύρει και την μητέρα της κοπέλας, η οποία είναι επίσης χρήστης. Όσον αφορά, μάλιστα, την ίδια, υποστήριξε πως θα μπορούσε να εκδίδει όντως το παιδί της, αλλά χωρίς να το θέλει πραγματικά.

«Είμαι γνωστός λόγω του ότι μέναμε στην ίδια πολυκατοικία. Έχω μιλήσει μαζί του, έχει τύχει και έχω μπει στο σπίτι του, έχει μπει και αυτός στο δικό μου. Αυτά στο παρελθόν. Ήμουν και 12 ώρες στην εργασία μου. Δεν έχει τύχει να μιλήσουμε. Πριν τη σύλληψη τον είχα δει μαζί με την μητέρα έξω από την πολυκατοικία. Ήλπιζα να μην είχαν καμία ανάμειξη. Το ένιωθα ότι έχουν…

Ο χαρακτήρας του πατέρα ήταν “δεν με ενδιαφέρει τίποτα, η πάρτη μου, εγώ να είμαι καλά”. Ναι είναι χρήστης ναρκωτικών. Δυστυχώς κατάλαβα ότι τελευταία είχε μπλέξει και η μητέρα με ναρκωτικά. Μετά από 20 χρόνια είναι δυνατόν να μην κατάφερε να την μπλέξει. Μαζί έμεναν πατέρας και μητέρα. Η μάνα είμαι σίγουρος ότι φρόντιζε τα παιδιά, θα έδινε και τη ζωή της. Αλλά δεν αρκεί αυτό… Ήταν αναγκασμένη να το κάνει αυτό, χωρίς τη θέλησή της. Η μάνα αυτή δεν είχε κανένα όφελος από αυτό που γινόταν. Σωστά κατηγορείται η μητέρα, θεωρώ ότι το έκανε αλλά χωρίς να το θέλει. Ήταν υποχείριο» αποκάλυψε ο γείτονας.