28η Οκτωβρίου: Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Απευθείας εικόνα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
28η Οκτωβρίου: Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη

Με πολλά χειροκροτήματα ξεκίνησε πριν από λίγα λεπτά η στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Τα γαλλικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη Rafale και τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3 και αναγνωρίσεως ΤΤΟΑ Μ1117, θα τραβήξουν όλα τα βλέμματα.

Επίσης, θα πετάξει και το θρυλικό αεροσκάφος Spitfire MJ755. Ήδη επικρατεί χαμός στους δρόμους από τον κόσμο που πήγε να απολαύσει την παρέλαση. Να σημειωθεί πως χθες 27/10 ξεχώρισε η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα.

Δείτε live την στρατιωτική παρέλαση Θεσσαλονίκης

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Η Επέτειος του «ΟΧΙ» μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε από τον Ιταλό πρέσβη Γκράτσι στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Ιωάννη Μεταξά την 28η Οκτωβρίου του 1940. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.

Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, πολλές ελληνικές κοινότητες παγκοσμίως γιορτάζουν την Επέτειο του ΟΧΙ.