28η Οκτωβρίου: «Τιμή σε εκείνους όπου...» - Συγκίνηση με τον πιλότο F16 που πέταξε πάνω από την Θεσσαλονίκη

Το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
28η Οκτωβρίου: «Τιμή σε εκείνους όπου...» - Συγκίνηση με τον πιλότο F16 που πέταξε πάνω από την Θεσσαλονίκη

Στην στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης ξεχώρισε μεταξύ άλλων (όπως η μαθήτρια με καταγωγή από την Κένυα) πιλότος F16 της ομάδας Ζευς της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο Χριστόδουλος Γιακουμής απευθύνει τον δικό του χαιρετισμό σε όλους τους Έλληνες και την Ελλάδα.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε έτοιμοι να πράξουμε τα ίδια με την γενιά του 1940. Τιμή σε εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στην Ελλάδα, Χρόνια πολλά στη Θεσσαλονικη» είπε ο Έλληνας ιπτάμενος.

Πρόκειται για στίχο από το ποίημα «Θερμοπύλες» του Κωνσταντίνου Καβάφη για να επαινέσει όσους θέτουν στη ζωή τους «Θερμοπύλες», όσους θέτουν δηλαδή κάποιον σημαντικό για εκείνους σκοπό και τον υπερασπίζονται μέχρι τέλους.

Τι συγκινητικό βίντεο με τον πιλότο

Μαθήτρια παρέλασε μόνη της σε χωριό της Νάξου

Tεράστια συγκίνηση προκάλεσε και η μαθήτρια που παρέλασε μόνη της σε χωριό της Νάξου και συγκεκριμένα στον Απόλλωνα. Πρόκειται για την Εφραιμίνα, την μαθήτρια της έκτης Δημοτικού η οποία είναι το μοναδικό παιδί στο σχολείο.

Η μικρή μαθήτρια, συνοδευόμενη από τον δάσκαλό της, παρέλασε καταχειροκροτούμενη μπροστά στους λιγοστούς κατοίκους του χωριού, περνώντας από τα στενά έξω από σπίτια και καταστήματα.

Να σημειωθεί πως, όπως αναφέρει το cyclades24.gr αυτή είναι η προτελευταία παρέλαση στο χωριό καθώς μετά και από την 25ης Μαρτίου, εάν δεν υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον από γονείς, το σχολείο θα κλείσει.