Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Σε ηλικία 87 ετών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έφυγε από την ζωή η ηθοποιός Νίτσα Μαρούδα

Από την ζωή έφυγε η ηθοποιός Νίτσα Μαρτούδα σε ηλικία 87 ετών από ανακοπή καρδιάς. Την είδηση θανάτου της την γνωστοποίησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα 10/11, ο οποίος ανακοίνωσε πριν μερικές κι ακόμα έναν θάνατο.

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ ανέβασε μια φωτογραφία της μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

«Ακόμα μία δυσάρεστη είδηση. Το γλυκό κορίτσι του σινεμά, η όμορφη κοπελίτσα που μας έκανε να γελάμε με το νάζι της έφυγε από κοντά μας ξαφνικά από ανακοπή! Γεννημένη το 1935, μας χάρισε άπειρες όμορφες στιγμές στον κινηματογράφο και το θέατρο... Αύριο 4,30 την αποχαιρετάμε στο κοιμητήριο Χαλανδρίου... Καλό ταξίδι γλυκιά μας Αγαπημένη Νίτσα», έγραψε χαρακτηριστικά στην λεζάντα της ανάρτησής του.

Λίγα λόγια για την Νίτσα Μαρτούδα

Η Ελένη Μαρούδα, όπως είναι το όνομά της, γεννήθηκε στην Πάτρα το 1935 και είναι ηθοποιός του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Συμμετείχε σε πολλές ταινίες την δεκαετία 60' και του 70' και έμεινε γνωστή για τους κωμικούς ρόλους της ναζιάρας ξανθιάς κοπέλας.

Συμμετείχε σε πολλές επιτυχίες που έκοψαν χιλιάδες εισιτήρια, Μερικές από αυτές ήταν: «Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» το 1960, «Ο κατήφορος» το 1961, «Δεσποινίς διευθυντής» το 1964, «Μια τρελή τρελή οικογένεια» το 1965 και πολλές άλλες ελληνικές ταινίες.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τον Συμεών Κολοκοτά, ενώ η κόρη της Ιωάννα είναι σύζυγος του πολιτικού και πρώην υπουργού Βαγγέλη Μεϊμαράκη.