Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής - Πέθανε η Μαργαρίτα Λαμπρινού

Η ανακοίνωση του Σπύρου Μπιμπίλα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Θρήνος στον χώρο της υποκριτικής - Πέθανε η Μαργαρίτα Λαμπρινού

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ηλία Ζερβού από τον Σπύρο Μπιμπίλα, ο πρόεδρος του ΣΕΗ δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook πως η ηθοποιός Μαργαρίτα Λαμπρινού έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης 1/11.

Η ίδια ήρθε αντιμέτωπη με τον κορωνοϊό σε ηλικία 97 ετών και δυστυχώς έχασε την μάχη. Θρήνος σκορπίστηκε, λοιπόν, στον καλλιτεχνικό χώρο και αμέσως πολλοί διάσημοι θέλησαν να συλλυπηθούν στην οικογένειά της.

Η ανακοίνωση για τον θάνατο της Μαργαρίτας Λαμπρινού

«Με μεγάλη μου θλίψη πληροφορήθηκα την αποχώρηση από τη ζωή της σπουδαίας ηθοποιού και φίλης Μαργαρίτας Λαμπρινού η οποία έφυγε στα 97 της , χτυπημένη από τον κορονοϊό στο νοσοκομείο Σωτηρία εχθές το βράδυ. Ήταν από τις τελευταίες επιζώσες ηθοποιούς από τις σπουδαίες ταινίες του Βασίλη Λογοθετίδη, με πλούσια καριέρα στο θέατρο και στον κινηματογράφο, κόσμησε το εθνικό μας θέατρο για πολλά χρόνια με το ταλέντο της, πιστή σύντροφος του μεγάλου ηθοποιού Σταυρού Ξενίδη που και αυτός βρισκόταν μαζί της για πολλά χρόνια στο γηροκομείο Αθηνών.

Είναι ο πρώτος άνθρωπος του θεάτρου που γνώρισα πριν 55 χρόνια γιατί συναντιόμασταν στο γηροκομείο Πειραιώς όπου στο ίδιο δωμάτιο ήταν η προγιαγιά μου και η θεία της, ο πρώτος άνθρωπος που μου δίδαξε την σημασία και τη σπουδαιότητα της χειμερινής κολύμβησης και ο πρώτος άνθρωπος που μου έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στην πρώτη μου θεατρική παράσταση.. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Μαργαρίτα», έγραψε χαρακτηριστικά στο προφίλ του.

Η ανακοίνωση θανάτου της Μαργαρίτας Λαμπρινού
Facebook / Σπύρος Μπιμπίλας

Λίγα λόγια για τη ζωή της ηθοποιού

Η Μαργαρίτα Λαμπρινού γεννήθηκε στην Αίγυπτο το 1925, στο μέρος όπου πρωτοεμφανίστηκε σε παραστάσεις της παροικίας. Συνεργάστηκε με το θίασο Μυράτ, με το Πειραματικό θέατρο της Μαριέττας Ριάλδη, με το Αρχαίο Αττικό Θέατρο, την Ελληνική Λαϊκή Σκηνή, τον θίασο Αλίκης (Θεοδωρίδου) κ.α., ενώ αργότερα ασχολήθηκε με τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Έπαιξε σε 9 μόλις ταινίες, από το 1954 («Χαρούμενο ξεκίνημα», Δεσποινίς Δήμητρα) έως το 1984, σε δύο παραγωγές του νέου ελληνικού κινηματογράφου («Λούφα και παραλλαγή» & «Ξαφνικός έρωτας», ωστόσο η μεγάλη της αγάπη ήταν το θέατρο και οι τηλεοπτικές θεατρικές παραγωγές, στις οποίες συμμετείχε περισσότερο.

Όσον αφορά την προσωπική της ζωή, ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Σταύρο Ξενίδη, με τον οποία απέκτησε μία κόρη. Πρόκειται για την νεότερη ηθοποιό Αλέκα Λαμπρινού.