Καιρός: Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Αναμένεται σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα αύριο 12/11

Πού αναμένονται χιόνια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου - Αναμένεται σπάνιο φαινόμενο στην Ελλάδα αύριο 12/11

Για σπάνιο φαινόμενο μίλησε ο Σάκης Αρναούτογλου σχετικά με τον καιρό. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε αναμένονται χιόνια, άνεμοι με μποφόρ αλλά και βροχές από αύριο Σάββατο 12/11.

«Τα περισσότερα χιονοδρομικά της χώρας και όχι μόνο καθώς στη δυτική Μακεδονία δεν αποκλείεται να πασπαλίσει για λίγες ώρες δυνατά και πάνω περίπου από τα 1200 μέτρα», ανέφερε ο μετεωρολόγος.

Θα δούμε τη σπάνια τροχιά που θα πάρει το σύστημα που μπαίνει στην Ελλάδα από τα βορειοανατολικά και θα φέρει βροχές και κάποια χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Όπως εξήγησε ο ίδιος, η πορεία του συστήματος θα κινηθεί δυτικά βορειοδυτικά προς την Ιταλία, με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους στη δυτική Ελλάδα που θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ, κάτι που δεν είναι καθόλου συνηθισμένο.

Τα ανατολικά της Θεσσαλίας ενδέχεται να δουν βροχές με αρκετό νερό, ενώ και στη δυτική Ελλάδα θα υπάρξουν φαινόμενα, αλλά και στα Επτάνησα πιθανότατα να σημειωθούν πιο έντονες βροχοπτώσεις. Χιόνια αναμένεται πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας πάνω από τα 1.600 με 1.700 μέτρα, ενώ στην ορεινή Θεσσαλία και σε τμήματα της Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας ίσως υπάρξουν κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις στα 1.300 μέτρα. Όσο για την Αττική, ο νομός δεν φαίνεται να επηρεάζεται, αλλά ίσως υπάρξουν κάποιες λίγες βροχές στα βόρεια.

Δείτε εδώ και την πρόγνωση του καιρού για σήμερα Παρασκευή 11/11.

Αναλυτικότερα η πρόγνωση του καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου

Τα μερομήνια 2023

Ήδη έχουν βγει οι πρώτες προβλέψεις του καιρού μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2023, οι οποίες μιλούν για έναν δύσκολο χειμώνα. Συγκεκριμένα προβλέψεις από τον Θεοφάνη Χατζηγρίβα, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους αναλυτές των Μερομήνιων.

Ο Νοέμβριος θα είναι αρκετά ήπιος από πλευράς θερμοκρασιών από το 2ο δεκαήμερο και μετά. Ήπιος από πλευράς θερμοκρασίας, υψηλά τοπικά επίπεδα στα νότια και πλούσιος σε βροχές και καταιγίδες.

Από την άλλη πλευρά τον Δεκέμβριο θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα κυρίως το πρώτο και σχεδόν το τρίτο δεκαήμερο με χιονοπτώσεις στα πεδινά. Τα σκαμπανεβάσματα θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του Ιανουαρίου, με ψύχος να εμφανίζεται το 3ο δεκαήμερο, ενώ ο Φεβρουάριος προβλέπεται ανοιξιάτικος, αλλά με πολλές βροχές.

Μερομήνια 2023