Κωνσταντινούπολη: Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες μετά την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την κατάσταση της υγείας της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κωνσταντινούπολη: Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες μετά την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ

Πριν από λίγη ώρα, έγινε γνωστό πως συνελήφθη η γυναίκα που άφησε την βόμβα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης (δείτε εδώ την στιγμή που η Αστυνομία μπήκε στο σπίτι όπου κρυβόταν), όμως ήρθαν στο φως της δημοσιότητας και διάφορα στοιχεία για τους τραυματίες.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας από τους συνολικά 81 τραυματίες από την έκρηξη, οι 55 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, αφού πρώτα τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ οι υπόλοιποι 26 νοσηλεύονται, με πέντε εξ αυτών να βρίσκονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Την ίδια στιγμή, άλλοι δύο τραυματίες παραμένουν σε ΜΕΘ, διότι η κατάσταση των οποίων κρίνεται ως σοβαρή.

Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες στην Κωνσταντινούπολη

Ανάμεσα στους παραπάνω βρίσκεται και μία Ελληνίδα και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, πρόκειται για γυναίκα που βρισκόταν για επίσκεψη στην Πόλη, η οποία έχει χτυπήσει επιφανειακά στο πόδι.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει: «Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή».

Ανταποκριτής του ΣΚΑΪ πέρασε από το σημείο την προηγούμενη ημέρα

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης ο οποίος βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη, μίλησε στην εκπομπή "Σήμερα" και είπε: «Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ είμαι λίγο συγκλονισμένος. Πέρασα κι εγώ χθες από αυτό το σημείο και να βλέπεις σήμερα τα συνεργεία να προσπαθούν να λειτουργήσουν τον πιο τουριστικό δρόμο της Κωνσταντινούπολης…».

Να υπενθυμίσουμε ότι χθες αργά το βράδυ(13/11), έγινε τρομοκρατική επίθεση σε πολυσύχναστο πεζόδρομο κοντά στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν.

«Θεωρούμε ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση, λόγω της έκρηξης βόμβας που πυροδότησε μια γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες», δήλωσε ο Φουάτ Οκτάι σε δημοσιογράφους.

Και πρόσθεσε; «Έκατσε σε αυτά τα παγκάκια και άφησε την τσάντα της και αμέσως μετά έγινε αυτή η τεράστια έκρηξη. Χιλιάδες κόσμος περνούσε εκείνη την ώρα. Όταν το ακούμε λέμε δόξα σοι. Τα συλλυπητήριά μας σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Από το 2017 έχει να συμβεί τέτοιο χτύπημα» είπε.