Συνελήφθη η γυναίκα που σκόρπισε τον τρόμο στην Κωνσταντινούπολη - Καρέ καρέ η στιγμή που η Αστυνομία εισέβαλε στην κρυψώνα της

Δείτε το βίντεο

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Συνελήφθη η γυναίκα που σκόρπισε τον τρόμο στην Κωνσταντινούπολη - Καρέ καρέ η στιγμή που η Αστυνομία εισέβαλε στην κρυψώνα της

Πολλές φορές ακούμε για τηλεφωνήματα σχετικά με υποτιθέμενες βόμβες (δείτε για παράδειγμα τι συνέβη στον αέρα του Open Weekend το Σάββατο 12/11), ωστόσο ένα αληθινό σκηνικό τρόμου έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή 13/11, όταν μία γυναίκα άφησε μία βόμβα στην πλατεία Ταξίμ, προκαλώντας τον θάνατο 6 ατόμων και τον τραυματισμό πολύ περισσότερων.

Παρόλα αυτά, εντοπίστηκε από τις Αρχές και συνελήφθη τη νύχτα της ίδιας ημέρας στο σπίτι, όπου κρυβόταν, στην περιοχή Κιουτσούκτσεκμετζέ, φορώντας ακόμη τα ρούχα που φορούσε την ώρα της έκρηξης, όπως φαίνεται από το βίντεο. Μάλιστα, κατά την έφοδο των ανδρών της αντιτρομοκρατικής οργάνωσης κατασχέθηκαν όπλα και σφαίρες.

Η γυναίκα οδηγήθηκε αμέσως στο τμήμα Αντιτρομοκρατίας της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης και μέχρι στιγμής δεν έχει διαρρεύσει το όνομά της, ωστόσο σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah η ύποπτη γεννήθηκε το 1999 και είναι μέλος του PKK, ενώ τα αρχικά της φέρονται να είναι, A.A.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις κουρδικές δυνάμεις που ελέγχουν μεγάλο μέρος της βορειοανατολικής Συρίας, τους οποίους η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει «τρομοκράτες», πως βρίσκονταν πίσω από τη χθεσινή επίθεση.

«Εκτιμάμε πως η διαταγή για την επίθεση δόθηκε από το Κομπάνι», είπε ο κ. Σοϊλού. Εκτιμούμε ότι ο δράστης πέρασε από το Αφρίν [της βόρειας Συρίας]», πρόσθεσε.

Η στιγμή της σύλληψης της γυναίκας πίσω από την βόμβα στην Κωνσταντινούπολη

Ήταν και η Super Κική στην Πόλη με την μητέρα της όταν συνέβη το ατυχές γεγονός

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 81 τραυματίστηκαν εξαιτίας της έκρηξης εξαιτίας της ισχυρής έκρηξη που σημειώθηκε σε έναν πολυσύχναστο πεζόδρομο στην κεντρική περιοχή της πλατείας Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη, το μεσημέρι της Κυριακής 13/11, όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Εκεί βρέθηκε και η Super Κική , η οποία πρόσφατα μίλησε για την μάχη της με την κατάθλιψη, μαζί με την μητέρα της η οποία έλαβε χιλιάδες μηνύματα από τους διαδικτυακούς της φίλους που την ρωτούσαν αν είναι καλά.

Με ένα instastory, λοιπόν, θέλησε να επιβεβαιώσει πως είναι καλά.

«Μας έχετε στείλει άπειρα μηνύματα ότι έχει γίνει έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ. Είμαστε δίπλα σε αυτή την πλατεία εννοείται, αλλά είμαστε ζωντανές έχουμε μπει σε ένα μολ, δεν έχουμε βγει έξω δεν ξέρουμε τι θα δούμε» είπε χαρακτηριστικά η Super Κική.