Κολωνός: Ανατροπή με την υπόθεση της 12χρονης - "Αθωώνει" την μητέρα της στην νέα της κατάθεση

Το πρόσωπο που "καίει"

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI

Εκτός κάδρου ευθυνών για τους βιασμούς της στον Κολωνό βάζει η 12χρονη τη μητέρα της, σύμφωνα με όσα υποστήριξε στην τελευταία της κατάθεση. Συγκεκριμένα, η μικρή φαίνεται πως υποστήριξε ότι η μητέρα της είναι αθώα και πως πίσω από το δίκτυο παιδοβιαστών βρίσκεται μόνο ο 53χρονος, ο οποίος πήγαινε την ανήλικη και σε δεύτερο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 12χρονη ανέφερε ότι η μητέρα της δεν είχε τους κωδικούς για να ξεκλειδώσει τα κινητά της τηλέφωνα, ενώ όταν τα έβλεπε η ανήλικη είχε προηγουμένως σβήσει τις συνομιλίες με τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Τι ανέφερε στην νέα κατάθεσή της η 12χρονη

Ερώτηση: Σε αυτά τα δύο κινητά που χρησιμοποιούσες η μαμά είχε πρόσβαση;

12χρονη: Τα έβλεπε… Έβλεπε με ποιους μιλάω… αλλά εγώ διέγραφα τα μηνύματα.

Ερώτηση: Είναι κινητά δηλαδή τα οποία είχανε κωδικό; Η μαμά σου τον γνώριζε;

12χρονη: Όχι η μαμά μου δε γνώριζε τον κωδικό.

Παράλληλα, η 12χρονη υπογράμμισε ότι η 37χρονη που έχει προφυλακιστεί μαζί με τους 9 παιδοβιαστές δεν γνώριζε για τις κινήσεις που γίνονταν μέσω της κάρτας αναλήψεων που ήταν στο όνομά της.

Όπως δήλωσε το ανήλικο κορίτσι, η μητέρα της γνώριζε ότι είχε ένα ποσό στο συγκεκριμένο λογαριασμό –που προερχόταν από ένα παλιό επίδομα- της τάξης των 0,25€.

«Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε είκοσι πέντε λεπτά» ανέφερε στην κατάθεσή της η 12χρονη.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το πρόσωπο που καθοδηγούσε τους «πελάτες» να βάλουν τα χρήματα στο συγκεκριμένο λογαριασμό, εκείνη απάντησε με ένα όνομα, δείχνοντας ποιος κινούσε τα νήματα στο βρόμικο αυτό παιχνίδι: «Ο Η.Μ».

Επίσης, ανέφερε στην κατάθεσή της πως τα χρήματα πήγαινε και τα σήκωνε από την τράπεζα ο 53χρονος ή η ίδια, όταν δεν μπορούσε αυτός.

12χρονη: Δεν έβλεπε η μητέρα μου τα εμβάσματα. Γιατί πάντα είχε ένα σταθερό ποσό, είχε μόνο 25 λεπτά μέσα. Και πάντα προσπαθούσαμε να αφήσουμε είκοσι πέντε λεπτά.

Ερώτηση: Εκεί λοιπόν έμπαιναν κάποια χρήματα. Ποιος καθοδηγούσε να μπουν τα χρήματα σε αυτόν τον λογαριασμό;

12χρονη: Ο Η.Μ

Ερώτηση: Και μετά ποιος σήκωνε αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Όταν δεν μπορούσε αυτός πήγαινα εγώ

Ερώτηση: Υπήρχαν φορές που ο Η.Μ είχε χρησιμοποιήσει την κάρτα της μαμάς;

12χρονη: Ναι

Τέλος, η 12χρονη υποστήριξε στην τελευταία της κατάθεση ότι κάποιοι της είχαν δώσει χρήματα για να τα δώσει στη μητέρα της, τονίζοντας ότι αυτό το γεγονός ήταν άσχετο με το κύκλωμα των παιδοβιαστών.

Ερώτηση: Είχε τύχει ας πούμε να σου προσφέρει κάποιος χρήματα και να τα δώσεις στη μαμά;

12χρονη: Ναι, μου είπαν «να δώσεις αυτά στη μαμά σου»

Ερώτηση: Ποιος;

12χρονη: Γνωστοί που ξέρουν πολλά χρόνια τη μαμά

Ερώτηση: Για ποιο λόγο μπορεί να σου έδιναν αυτά τα χρήματα;

12χρονη: Επειδή ήξεραν ότι ήμασταν 8 παιδιά και την ήξεραν τη μαμά μου χρόνια και της έδιναν.

Ψυχολόγος: Πως σε βρήκε αυτός ο άνθρωπος; Από την εφαρμογή;

12χρονη: Όχι, ο Μιχάλης

Ψυχολόγος: Ο Μιχάλης που μιλούσες στο Instagram;

12χρονη: Ναι. Είχε πει ότι θα μου βρει έναν πελάτη και απάντησε ο Η.Μ να μου βρει

Αυτοψία στο Airbnb που βιαζόταν η 12χρονη

Όλο και περισσότερες είναι οι πληροφορίες που αποκαλύπτονται γύρω από τους οίκους ανοχής, όπου βιαζόταν η 12χρονη στον Κολωνό μετά τις διαπραγματεύσεις και τα ραντεβού που φέρεται να έκλεινε ο 53χρονος

Για πρώτη φορά, όμως, το Live News, μπήκε μέσα στο διαμέρισμα του μαρτυρίου, προχωρώντας σε μία «αυτοψία» στο σπίτι που αναγνώρισε η 12χρονη στην τελευταία της κατάθεση. Σε αυτό που όπως είπε την πήγαινε ο 53χρονος και την εξέδιδε. Σε παιδεραστές που είχαν φροντίσει να κλείσουν ραντεβού έναντι 50 έως ακόμα και 100 €, για να κακοποιήσουν σεξουαλικά μια μαθήτρια της 6ης Δημοτικού.

Πρόκειται για ένα 6όροφο Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, με την είσοδο της πόρτας να ξεκλειδώνει με κωδικό και τον 53χρονο βασικό κατηγορούμενο στην υπόθεση φρίκης, να έχει κάθε φορά το κατάλληλο κλειδί από το διαμέρισμα που είχε κλείσει, για να ξεκλειδώσει και να ξεκινήσει το ίδιο άρρωστο έργο. Ο βιασμός της 12χρονης που εμπορευόταν κ όπως έχει παραδεχτεί από την πρώτη στιγμή, κακοποιούσε κάθε φορά, πρώτα εκείνος.

Οι αστυνομικοί έδειξαν στην 12χρονη καρέ όπως αυτά. Με το κρεβάτι που υπήρχε και την τηλεόραση που ήταν κρεμασμένη σε τοίχο, το μπάνιο του διαμερίσματος, τη μικρή κουζίνα και το υποτυπώδες σαλόνι με τα σκαμπό, δίπλα από τα παράθυρα. Όπως αποκάλυψε ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος στο Live News η ανήλικη αναγνώρισε ανεπιφύλακτα το δωμάτιο και είπε ότι τις νύχτες που πήγαινε σε αυτό, την περίμενε κάθε φορά ένας πελάτης, που είχε πληρώσει το αντίτιμο της κακοποίησης.

Οι 3 τελευταίοι όροφοι νοικιάζονταν συνήθως σε ανυποψίαστες οικογένειες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στους 3 πρώτους που ήταν και οι φθηνότεροι, υπήρχαν από δύο διαμερίσματα στον κάθε όροφο, με την 12χρονη να θυμάται και να περιγράφει τα όσα ζούσε από τη στιγμή που έφτανε. «Ανεβαίναμε από την είσοδο και μετά υπήρχε μια πόρτα. Ο 52χρονος είχε ένα κλειδί και την ξεκλείδωνε. Σε εκείνο το δωμάτιο ερχόταν ένας άντρας κάθε φορά» αναφέρει στην κατάθεσή της η 12χρονη. Η εξώπορτα ανοίγει με κωδικό που έδινε ο υπεύθυνος. Αμέσως μετά η 12χρονη μαζί με τον 53χρονο ανέβαιναν στο διαμέρισμα που είχε συμφωνηθεί. Σε αυτό που λίγο αργότερα έφτανε ο εκάστοτε παιδεραστής.

Οι εικόνες και οι εφιαλτικές μνήμες έκαναν κατά διαστήματα την 12χρονη να διακόψει τις περιγραφές της, με λυγμούς. Πλέον μετά τις έρευνες, τις αποκαλύψεις, τον σάλο που προκλήθηκε και την προφυλάκιση της μητέρας της, έχει αρχίσει να καταλαβαίνει ότι ο δρόμος που υποχρεώθηκε να ανεβαίνει καθημερινά, ήταν καταστροφικός για την ίδια. Η μικρή ανέφερε στην τελευταία της κατάθεση, πως τώρα ξέρει πως μια σειρά από κακοί άνθρωποι, όπως ανέφερε, παγίδευσαν τόσο την ίδια όσο και τους ανθρώπους που την αγαπούσαν και την φρόντιζαν πραγματικά.

Εκτός από το Airbnb στο κέντρο της Αθήνας, η μικρή αναγνώρισε και αυτό τον οίκο ανοχής κοντά στην Ιερά Οδό. Σε αυτόν τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για την ίδια. «Θυμάμαι πως έμπαινα από μια γκρι πόρτα. Εκεί μέσα έρχονταν πολλοί άντρες που είχαν κλείσει ραντεβού» λέει στην κατάθεσή της η ανήλικη. Όπως έχει αναφέρει το παιδί από την πρώτη του κατάθεση, μέσα στον οίκο ανοχής είχε τύχει να κακοποιηθεί ακόμα και από πέντε άντρες σε διάστημα μισής ώρας.

Τα λόγια της 12χρονης στην παιδοψυχολόγο αποτύπωναν ένα μέρος μόνο του εφιάλτη της: «Ο Η.Μ με πήγαινε σε ένα γκρι κτίριο διώροφο. Εμείς πηγαίναμε στο δεύτερο όροφο. Χτύπαγε ο Ηλίας ένα κουδούνι. Από κάτω. Ανεβαίναμε και μας άνοιγαν και ήταν εκεί στην πόρτα ένας κύριος γύρω στα 30. Πρώτα έμπαινα στο δωμάτιο με τον Η.Μ και όταν τελείωνα εγώ περίμενα στο δωμάτιο και μια φορά όταν ήμασταν μόνοι μας και ήταν μόνο εγώ ο Η.Μ κι αυτός, τον άκουσα να λέει «τι κάνεις ρε; αυτή είναι μικρή θα μπλέξουμε;»