Παίδων: 14χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση ενός 7χρονου αγοριού και μίας 13χρονης

Όλη η αλήθεια

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Την ώρα που οι εξελίξεις για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης από τον Κολωνό συγκλονίζουν την ελληνική κοινωνία σε καθημερινό επίπεδο, άλλη μία υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αφορά το νοσοκομείο Παίδων.

Από την κλινική περνούν πολλά παιδιά τα οποία μπορεί να έχουν εγκαταλειφθεί από τις οικογένειές τους, ωστόσο κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως κάποιο αυτό θα προχωρούσε σε τόσο αποτρόπαιες πράξεις.

14χρονος κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο ανήλικων παιδιών στο Παίδων

Πιο συγκεκριμένα, ένας 14χρονος κατηγορείται από ένα μικρότερο αγόρι και μία κοπέλα για τον βιασμό τους, τις καταγγελίες των οποίων έκαναν οι δύο μητέρες τους.

Το ηλικίας επτά ετών αγόρι μπήκε στο νοσοκομείο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου και τον πλησίασε ο μεγαλύτερός του. Το περιστατικό καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα σε μια τουαλέτα του κτιρίου και, με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, φέρεται πως προχώρησε σε ασελγείς πράξεις εις βάρος του, χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί μέχρι στιγμής αν πρόκειται για βιασμό η παρενόχληση. Ωστόσο ο 14χρονος αρνείται τα πάντα. Τα δύο παιδιά θα καταθέσουν στο τμήμα ανηλίκων, με την παρουσία παιδοψυχολόγου και προφανώς θα εξεταστούν από ιατροδικαστή. Και όλα αυτά ξεκίνησαν με μία καλών προθέσεων εισαγγελική παραγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, ο ανήλικος, φερόμενος ως δράστης της σεξουαλικής επίθεσης σε δύο μικρότερα παιδιά στο Αγλαΐα Κυριακού αποτελεί ένα από τα 39 συνολικά παιδιά που φιλοξενούνται αυτό το διάστημα κατόπιν εισαγγελικής εντολής. Συμπληρώνει ήδη πέντε μήνες εκεί και η εισαγγελική εντολή με την οποία απομακρύνθηκε από την οικογένειά του αναφερόταν σε κακοποίηση από τον πατέρα του.

Στο άκουσμα της είδησης, ένας άνδρας, προσποιούμενος τον πατέρα του 7χρονου, αφού έδειρε τον φύλακα και μπήκε στο κτίριο, βρήκε τον 14χρονο και τον ξυλοκόπησε άγρια. Αργότερα, αποδείχτηκε πως πρόκειται για τον νονό του 7χρονου, ο οποίος κατάφερε να εξαφανιστεί από το σημείο πριν φτάσει η αστυνομία.

Μια 13χρονη, η οποία επίσης φιλοξενείται στο Παίδων κατήγγειλε και τη δική της σεξουαλική κακοποίηση από τον ίδιο, ενώ ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για το νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», έδωσε εντολή για να διενεργηθεί άμεσα ΕΔΕ.