Έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας

Σε ηλικία 78 ετών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Facebook / Alex Massavetas
Facebook / Alex Massavetas

Έφυγε από την ζωή σε ηλικία 78 ετών ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Γιώργης Μασσαβέτας, ενώ πέθανε νωρίτερα και μια πασίγνωστη ηθοποιός. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή σε ανάρτηση στο Facebook ο γιος του δημοσιογράφου, Αλέξανδρος.

Υπήρξε πολιτικός συντάκτης, αρθρογράφος και αρχισυντάκτης σε πολλές εφημερίδες (κυρίως στην «Ελευθεροτυπία» και στον τοπικό Τύπο), ενώ ξεχώρισε για τα χρονογραφήματά του.

Η ανάρτηση του γιου του Γιώργη Μασσαβέτα για την απώλειά του

«'Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω γιατί δεν απαντώ στις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και γιατί η τελευταία δημοσίευσή μου ήταν στις 16 του μηνός'. Έτσι θα έλεγε ο Γιώργης, αν ήταν εδώ και έγραφε ο ίδιος την ανάρτηση αυτή. Όπως προφήτεψε στις 11/10, δυστυχώς, δεν είναι πια μαζί μας.

«Όποιον αγαπάς να του το δείχνεις όσο ζει, μετά θάνατον.. να τα βράσω» είχε πει κάποτε. Όσοι ήταν στην ζωή του, τον αγάπησαν και τον στήριξαν, όσοι τον τίμησαν με την αληθινή τους φιλία, είχαν την τύχη να πάρουν μια θέση στην καρδιά του. Σε αυτή την τεράστια καρδιά, χώρεσε γυναίκα, παιδιά, εγγόνια, πιστούς φίλους και συνεργάτες. Πάντα κορόιδευε τις μεγάλες κουβέντες, απεχθανόταν τα λογύδρια και τους πομπώδεις επικηδείους. Σιχαινόταν το «γλύψιμο» και τις κολακείες.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, πάντα μόρφαζε αηδιασμένος. Τιμώντας όλα όσα πίστευε, θα τον αποχαιρετήσουμε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Είναι αδύνατον να απαντήσουμε στα μηνύματα και τις κλήσεις σας, σας ευχαριστούμε όμως πολύ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας. Ξέρουμε πως είστε δίπλα μας.

Η σελίδα του στο Facebook, θα παραμείνει ανοιχτή για τις επόμενες 40 ημέρες για όσους θελήσουν να τον αποχαιρετήσουν μέσα από εδώ. Παρακαλούμε όσοι επιθυμείτε να τιμήσετε την μνήμη του, στηρίξτε το «Χαμόγελο του Παιδιού», που τόσο εκτιμούσε. Η σύντροφός του Ιφιγένεια. Τα παιδιά του Αννέτα και Αλέξανδρος
Τα εγγόνια του Άγγελος και Φίλιππος», έγραψε ο γιός του δημοσιογράφου Γιώργη Μασσαβέτα.

«Αισθάνομαι την ανάγκη να σας πω γιατί δεν απαντώ στις κλήσεις και τα μηνύματά σας, αλλά και γιατί η τελευταία...

Posted by Alex Massavetas on Sunday, November 20, 2022