Πάτρα: «Είναι απλώς μία χαροκαμένη μάνα» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου

«Οι παρουσιαστές θα λογοδοτήσουν»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Πάτρα: «Είναι απλώς μία χαροκαμένη μάνα» - Οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για την Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο πλευρό της Ρούλας Πισπιρίγκου βρίσκεται ο Αλέξης Κούγιας από την ημέρα που ανέλαβε την υπεράσπιση της. Δεν είναι λίγες οι φορές που ο ποινικολόγος σε συνεντεύξεις του έχει αναφερθεί στην πελάτισσα του και στο γεγονός πως είναι αθώα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η κατηγορούμενη θα δικαστεί στις 9 Ιανουαρίου 2023 ύστερα από πρόταση του Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας που της αποδίδονται με δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά της 9χρονης κόρης της.

Βέβαια να σημειωθεί πως έχει δοθεί νέα ημερομηνία για την απολογία της (δείτε εδώ πότε) για τους θανάτους των παιδιών της.

Ο Αλέξης Κούγιας λοιπόν, μιλώντας στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα, ανέφερε πως οι παρουσιαστές που "έχτισαν" την υπόθεση της θα λογοδοτήσουν.

Οι δηλώσεις Κούγια για την Πισπιρίγκου

«Θέλω επιτέλους η ελληνική κοινωνία να μάθει τι έχει συμβεί και πώς βρέθηκε κατηγορουμένη μία μητέρα που είναι απλώς μία χαροκαμένη μάνα. Ο κύριος Καρακούκης και ο κύριος Καλογρηάς είναι δύο συνηθισμένοι ιατροδικαστές. Ο Γρηγόρης Λέων έγινε σταρ ξαφνικά, ενώ δεν έχει κάνει ποτέ ιατροδικαστική εξέταση και νεκροψία-νεκροτομή» δηλώνει ανοιχτά ο Αλέξης Κούγιας και συνέχισε: «Υπάρχουν εκπομπές οι οποίες έχτισαν αυτή την υπόθεση Πισπιρίγκου και όλοι αυτοί οι παρουσιαστές θα λογοδοτήσουν».

«Η κυρία Πισπιρίγκου και οι Αρχές φοβήθηκαν ότι οι συγκρατούμενές της, επειδή φέρεται να σκότωσε 3 παιδιά, θα μπορούσαν να της αφαιρέσουν τη ζωή. Δεν προαυλίζεται με τις υπόλοιπες κρατούμενες. Βγαίνει 7 η ώρα το βράδυ, εκείνη την ώρα επικοινωνούμε και στο τηλέφωνο, δεν βλέπει το φως του ήλιου», αποκάλυψε.

Αυτοί οι παρουσιαστές δέχτηκαν ασφαλιστικά μέτρα από τον δικηγόρο

Ακολουθεί η ανακοίνωση του:

Πριν από λίγη ώρα δημοσιεύθηκε, από το αρμόδιο τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Αθηνών, ότι έγινε δεκτό το αίτημα προσωρινής διαταγής της κας Πισπιρίγκου κατά των Πέτρου Κουσουλού, Ζήνας Κουτσελίνη, εφημερίδας «ΜΠΑΜ» και του τηλεοπτικού σταθμού «STAR», για το σεβασμό των δικαιωμάτων της κυρίας κατηγορουμένης και την παύση των καθημερινών παρανομιών εις βάρος της, κατά παράβαση των όσων προβλέπουν οι νομοθετικές διατάξεις για το τεκμήριο αθωότητός της και την παύση της δημοσιοποιήσεως απορρήτων εγγράφων της δικογραφίας και της εν γένει προσβολής της προσωπικότητός της.

Λόγω του προκεχωρημένου της ώρας και της παύσης των εργασιών της γραμματείας των ασφαλιστικών μέτρων, η δημοσιοποίηση του περιεχομένου της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε η Πρόεδρος Πρωτοδικών, η οποία εξεδίκασε την υπόθεση, θα δημοσιοποιηθεί αύριο, αφού οι αρμόδιοι υπάλληλοι, δεν επέτρεψαν στους συνεργάτες του γραφείου μας, να το πληροφορηθούν.

Ρούλα Πισπιρίγκου

Μια ιστορική απόφαση προσωρινής διαταγής εξέδωσε σήμερα η Πρόεδρος Πρωτοδικών, κ. Θωμά, με την οποία, όλα τα αιτήματα της κας Σωτηρίας Πισπιρίγκου, τα οποία ανέπτυξε στο ακροατήριο, ο επικεφαλής του γραφείου μας, κ. Αλέξης Κούγιας, έγιναν δεκτά και συγκεκριμένα διατάσσει την παράλειψη κάθε προσβολής των προσωπικών δεδομένων της κας Πισπιρίγκου, αναφορικά με το τεκμήριο αθωότητάς της και την απαγόρευση κάθε διαρροής των εγγράφων των ποινικών δικογραφιών που έχουν σχηματιστεί εις βάρος της.

Κατόπιν αυτής της εξελίξεως, απαγορεύεται σε όλους τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές όλων των τηλεοπτικών σταθμών και όλων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, να παραβαίνουν όσα περιλαμβάνει το διατακτικό της συγκεκριμένης απόφασης προσωρινής διαταγής.

Κατόπιν της εξελίξεως αυτής, συνεργάτες του γραφείου μας θα καταθέσουν υπέρ της κας Πισπιρίγκου, μηνύσεις και αγωγές, για όσες παραβάσεις διεπράχθησαν εις βάρος της, με τις οποίες δημιουργήθηκε στους Έλληνες πολίτες η λανθασμένη εικόνα της δολοφόνου των τριών παιδιών της.

Οι μηνύσεις και οι αγωγές θα περιλαμβάνουν όλους τους δημοσιογράφους και παρουσιαστές, αστυνομικούς, συνδικαλιστές και μη, διαχειριστές σάιτ, δικηγόρους, ιατροδικαστές και οιοδήποτε άλλο πρόσωπο παρέβη όσα διατάσσει η σημερινή απόφαση – προσωρινή διαταγή.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΣΤΑΘΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΔΙΚΩΝ ΠΟΥ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΕΝΟΡΚΟΥΣ ΜΕ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Αθήνα, 15.11.2022
Με εκτίμηση και σεβασμό,
Αλέξης Κούγιας
Δικηγόρος Αθηνών