Δύσκολες ώρες στην σχέση της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Πώς αναμένονται να είναι οι ποινές σε βάρος τους

Άσχημα τα πράγματα

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Δύσκολες ώρες στην σχέση της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Πώς αναμένονται να είναι οι ποινές σε βάρος τους

Στις φυλακές Χαρέν βρίσκεται τις τελευταίες μέρες η Εύα Καϊλή έχοντας ως νομικό παραστάτη τον ελληνικής καταγωγής Αντρέ Ριζόπουλο ενώ από την άλλη ο σύντροφός της, Φραντέσκο Τζιόρτζι να είναι στις φυλακές Σεν Ζιλ με δικηγόρο τον Πιερ Μονβίλ (δείτε εδώ ποια ήταν η πρώτη αντίδραση του πατέρα του μετά την σύλληψη).

Μάλιστα, στην κατάθεσή του ο Τζιόρτζι μίλησε για τα πάντα συνεργαζόμενος πλήρως με τις Αρχές με βασικό του μέλημα να πάρει ως αντάλλαγμα την απελευθέρωση της Καϊλή, με την οποία είναι μαζί 5 ολόκληρα χρόνια και έχοντας γνωριστεί στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δύσκολες ώρες στην σχέση της Εύας Καϊλή με τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Όταν εκείνος ρωτήθηκε πως γίνεται να μην έχει ιδέα η Εύα Καϊλή και ταυτόχρονα να ειδοποιεί τον πατέρα της να πάρει τα χρήματα από το σπίτι, φέρεται να είπε: «Εγώ πήρα τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι που μοιράζομαι στις Βρυξέλλες με τη σύντροφό μου Εύα Καϊλή. Όταν είδε τα χρήματα, δεν της φάνηκε πειστική η απάντησή μου για την προέλευσή τους και μου ζήτησε αμέσως να φύγουν από το σπίτι. Έτσι ο πατέρας της ανέλαβε να είναι ο κούριερ, γιατί δεν υπήρχε άλλος».

Την ίδια ώρα, η ίδια εμφανίζεται να μην έχει ιδέα για όσα γίνονταν και έτσι όλη η ευθύνη πέφτει στον Τζιόρτζι.

Η υπερασπιστική της γραμμή είναι πως: «Δε φέρεται να έχει κάποια εμπλοκή με τα χρήματα που βρέθηκαν, εκτός από το ότι η ίδια ήταν στο σπίτι στο οποίο βρέθηκαν χρήματα. Η πολύμηνη παρακολούθηση δείχνει ότι δε φέρεται να έχει σχέση με τα χρήματα ή ότι είχε ύποπτες συνομιλίες. Δε θα γίνει Ιφιγένεια, τα χρήματα δεν είναι δικά της».

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, οι ποινές σε βάρος του ζεύγους αναμένεται να είναι αυστηρές και μπορεί να βρεθούν καταδικασμένοι και με χρηματικό πρόστιμο μακριά από το παιδί τους για πολλά χρόνια (δείτε εδώ πόσα χρόνια συγκεκριμένα αναμένεται να μείνει στην φυλακή η Εύα Καϊλή).