Φραντσέσκο Τζιόρτζι: Η πρώτη αντίδραση του πατέρα του μετά την σύλληψη

Τι είπε ο πεθερός της Εύας Καϊλή

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Μαζί με την Εύα Καϊλή συνελήφθη και ο σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, τα ξημερώματα της Παρασκευής 9/12 στο γκαράζ του σπιτιού τους στις Βρυξέλλες, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη 2 ετών (δείτε εδώ που βρίσκεται).

Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τα βέλγικα δημοσιεύματα, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εισβάλει στην κατοικία του ζευγαριού, λόγω της κοινοβουλευτικής ασυλίας της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επομένως μόλις εκείνος βγήκε για λίγο έξω από το γκαράζ, οι κρυμμένοι αστυνομικοί τον έπιασαν.

Εύα Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μάλιστα, κατασχέθηκε άμεσα το κινητό τηλέφωνου του, καθώς, όπως φαίνεται, δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.

Η αντίδραση του πατέρα του Φραντσέσκο Τζιόρτζι μετά την σύλληψή του

Η δίκη του πραγματοποιήθηκε στις 14/12 (δείτε εδώ τι αποφασίστηκε), ενώ δύο ημέρες αργότερα ο ίδιος ξέσπασε στην ομολογία του για το παιδί του. Παρόλα αυτά, όσα έχουν βγει στη φορά για την γυναίκα του δεν φαίνεται να επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο και εκείνο, για τον οποίο κανένα συγγενικό πρόσωπο δεν έχει μιλήσει μέχρι στιγμής.

Το Σάββατο 17/12, βέβαια, οι δημοσιογράφοι του STAR προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον πατέρα του, ο οποίος ωστόσο δεν αντέδρασε με τον τρόπο που θα ήθελαν και προσπάθησε να τους απομακρύνει ευγενικά.

«Κοιτάξτε… σας ευχαριστώ αλλά δεν δίνω καμία συνέντευξη. Μην το πάρετε στραβά… αλλά δεν δίνω. Ευχαριστώ. Εις το επανιδείν. Καλή σας μέρα», απάντησε μουδιασμένος.