Ξέσπασε στην ομολογία του ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Όσα είπε για την Εύα Καϊλή και την κόρη τους

Κράτησε 10 ώρες!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Περίπου 10 ώρες κράτησε η ομολογία του Φραντσέσκο Τζιόρτζι ο οποίος συνελήφθη μεταξύ άλλων για την υπόθεση του Qatar Gate. Θεωρείται ένα από τα πρόσωπα - κλειδιά για το σκάνδαλο διαφθοράς που συγκλονίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Μιλούσε για δέκα ώρες υποχρεώνοντας τον επικεφαλής εισαγγελέα της έρευνας να αναβάλει τις ανακρίσεις των υπολοίπων προσώπων για την επόμενη ημέρα. Ανέφερε ονόματα και επίθετα, έδωσε εξηγήσεις, είπε σε ποιον και από ποιον διακινήθηκαν τα χρήματα από την ΜΚΟ Fight Impunity, αναφέρθηκε σε μεγάλες δωρεές που έγιναν χάρη στο κύρος που της έδιναν τα μέλη του συμβουλίου επί τιμή στο οποίο συμμετείχαν κάτοχοι βραβείων Νόμπελ, πρώην επίτροποι και πρώην πρωθυπουργοί» αναφέρει η Corriere.

Προσπαθεί να σώσει την Καϊλή ο Τζιόρτζι

Ο Τζιόρτζι παραδέχθηκε μάλιστα τα γεγονότα! Συγκεκριμένα πως αυτός και μόνο αυτός έλαβε τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα στο κέντρο των Βρυξελλών στο οποίο ζούσε με την Εύα Καϊλή και την κόρη τους (δείτε τι σοκαριστικό βρέθηκε κάτω από την κούνια της), και από αυτά τα χρήματα ήταν όσα βρέθηκαν στη βαλίτσα του πατέρα της Ελληνίδας, ο οποίος επίσης συνελήφθη αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Πήρε επάνω του όλη την ευθύνη εκλιπαρώντας τους Βέλγους ανακριτές να αφήσουν ελεύθερη την Ελληνίδα ευρωβουλευτή, για να φροντίσει το παιδί τους.

«Τα έκανα όλα για χρήματα που δεν είχα ανάγκη. Αφήστε ελεύθερη τη σύντροφό μου, πρέπει να είναι με την κόρη μας. Θα κάνω τα πάντα για να μείνει ελεύθερη», είπε μεταξύ άλλων (δείτε ωστόσο με ποιον μένει η 2 ετών κόρη τους - όχι πάντως με τον παπού της).

Μέχρι στιγμής, είναι ο μόνος από τους τρεις που έχουν συλληφθεί ο οποίος έχει ομολογήσει την ενοχή του.

Πως συνελήφθη

Συνελήφθη τα ξημερώματα της Παρασκευής 9/12 στο γκαράζ του σπιτιού τους στις Βρυξέλλες.

Όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα, σύμφωνα με τα βέλγικα δημοσιεύματα, καθώς η αστυνομία δεν μπορούσε να εισβάλει στην κατοικία του ζευγαριού, λόγω της κοινοβουλευτικής ασυλίας της αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, επομένως μόλις εκείνος βγήκε για λίγο έξω από το γκαράζ, οι κρυμμένοι αστυνομικοί τον έπιασαν.

Εύα Καϊλή Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Μάλιστα, κατασχέθηκε άμεσα το κινητό τηλέφωνου του, καθώς, όπως φαίνεται, δεν πρόλαβε να ενημερώσει κανέναν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μυστικότητα των επιχειρήσεων των βελγικών αρχών ήταν σε ύψιστο επίπεδο, με τον φάκελο να φέρει την ένδειξη «εμπάργκο» και τα ευρήματα να μην καταχωρίζονται στην εθνική αστυνομική βάση δεδομένων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν διαρροές.