«Δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου...» - Ξεσπά μέσα από τις φυλακές η Εύα Καϊλή

Όσα αποκάλυψε ο δικηγόρος της

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Ξέσπασε μέσα από τις Βέλγικες φυλακές που κρατείται η Εύα Καϊλή, για τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες μετά την σύλληψη της αλλά και του συζύγου της, με τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και διαφθορά.

Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μίλησε στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος, όπου απάτησε σε πολλά ερωτήματα, ενώ όπως ισχυρίστηκε «δεν έχει καμία σχέση με χρηματισμούς του Κατάρ, καμία, ρητά και κατηγορηματικά».

Οι δηλώσεις του δικηγόρου της Εύας Καϊλή

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε μεταφέροντας τα λόγια της μέσα από τις φυλακές.

«Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα.
Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», συμπλήρωσε (δείτε εδώ τι εννοούσε για την κούνια του δίχρονου παιδιού της).

«Όπως αντιλαμβάνεστε, ωστόσο, όταν ένας πατέρας βλέπει το παιδί τους να περνά κάτι τέτοιο, θέλει να είναι δίπλα του», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι τα εισοδήματά της σχετίζονται μόνο με τη εργασία της στο Ευρωκοινοβούλιο, ότι η εταιρία real estate που διατηρεί είναι μια IKE με κεφάλαιο 1.000 ευρώ, και που ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Σε ερώτηση εάν αναμένεται να παραταθεί η κράτηση της, απάντησε ότι οι προϋποθέσεις για να διαταχθεί παράταση της προφυλάκισής της είναι να κριθεί ως ύποπτη για φυγή ή ύποπτη για τέλεση άλλων αδικημάτων.

«Έχει ισχυρά και πλούσια αποθέματα δύναμης και θα αγωνιστεί», κατέληξε Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενώ αποκάλυψε ότι το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από το παιδί της, δεν θα οδηγήσουν σε απόφαση επέκτασης της προφυλάκισής της.

Το πόθεν έσχες της από 2018 έως 2020

2019

Στο επόμενο «πόθεν έσχες» έτους 2020 (χρήση 2019) εμφανίζει εισοδήματα περίπου 219.000 ευρώ. Οι καταθέσεις εκτοξεύονται σε περίπου 405.000 ευρώ εκ των οποίων τα 335.680 σε Βελγική τράπεζα. Η συγκεκριμένη αύξηση δεν φαίνεται να προκαλείται από την πώληση της μονοκατοικίας καθώς στην τρέχουσα χρονιά αγοράζει διαμέρισμα στο Ψυχικό – 4ου ορόφου 169 τ.μ. με υπόγειο 40 τμ έτους κατασκευής 2017. Για την αγορά καταβάλλει συνολικά 270.000 ευρώ (αντικειμενική αξία συμβολαίου απόκτησης 670 χιλ ευρώ). Ως πηγή προέλευσης των χρημάτων δηλώνει την πώληση περιουσιακού στοιχείου.

2020

Στην δήλωση περιουσιακής κατάστασης έτους 2021 (χρήση 2020) η κυρία Καϊλή εμφανίζει εισοδήματα 164.000 ευρώ. Οι καταθέσεις ανεβαίνουν σε 461.846 ευρώ ενώ η ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολή.

2021

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι ευρωβουλευτές λαμβάνουν τον ίδιο μισθό ο οποίος ορίζεται στο 38,5% του βασικού μισθού δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο μηνιαίος ακαθάριστος μισθός των ευρωβουλευτών ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε €9.386,29 (Ιούλιος 01/01/2022).

Ο μισθός αυτός πληρώνεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου. Όλοι οι ευρωβουλευτές πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές της ΕΕ. Μετά την παρακράτηση αυτών, ο μισθός ανέρχεται σε €7.316,63. Επιπλέον, τα περισσότερα κράτη μέλη υποχρεώνουν τους ευρωβουλευτές τους να πληρώνουν πρόσθετο εθνικό φόρο. Ως εκ τούτου, ο τελικός μισθός των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξαρτάται από τους φορολογικούς κανόνες που ισχύουν στη χώρα εκλογής τους.