Δεν είναι με τον πατέρα της - Που βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η 2 ετών κόρη της Εύας Καϊλή

Δύσκολες στιγμές για την οικογένεια

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Εύα Καϊλή, κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα διαφθοράς που περιλαμβάνει νυν και πρώην ευρωβουλευτές, βοηθούς και άλλα δημόσια πρόσωπα από το ευρωπαϊκό περιβάλλον στις Βρυξέλλες. Συνελήφθη την Παρασκευή 9/11, όπως και ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κοινοβουλευτικός βοηθός (δείτε τις πρώτες της δηλώσεις).

Όσον αφορά στον πατέρα της, τον οποίο έπιασαν με μια βαλίτσα γεμάτη μετρητά φεύγοντας από ξενοδοχείο των Βρυξελλών, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο Λούκα Βισεντίνι, γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με τη Le Soir.

Η φυλακή Saint-Gilles, στην οποία κρατείται μέχρι στιγμής η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, είναι ένα βελγικό σωφρονιστικό ίδρυμα που βρίσκεται στα όρια των κοινοτήτων Saint-Gilles, Ixelles και Forest στην περιοχή των Βρυξελλών. Είναι αντιπροσωπευτικό του κυψελοειδούς συστήματος που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα.

Που βρίσκεται η κόρη της Εύας Καϊλή

Καμία απαγόρευση εξόδου από το Βέλγιο δεν υπάρχει για τον πατέρα της Εύας Καϊλή, τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειάς της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο Live News στο MEGA.

Ο γνωστός ποινικολόγος, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως δεν υπάρχει ζήτημα με τους χρηματικούς λογαριασμούς του πατέρα και της αδερφής της Καϊλή, σημειώνοντας ότι λόγω του απορρήτου δεν έχουν γίνει γνωστές και στους ίδιους πληροφορίες σχετικά με τα υπέρογκα ποσά που βρέθηκαν στην οικία της (δείτε εδώ τι σοκαριστικό βρήκαν οι αρχές στο παιδικό δωμάτιο της μικρής).

Αρχικά ο δικηγόρος τόνισε σχετικά με τον πατέρα και την αδελφή της πως «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα οικονομικά δεδομένα της οικογένειας. Του πατέρα και της αδελφής. Το λέω κατηγορηματικά. Μπαίνει μόνο ο μισθός τους στους λογαριασμούς τους. Και θα κάνουμε αίτηση να αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί τους που μπαίνουν οι μισθοί».

Ο κ. Δημητρακόπουλος συνεργάζεται για χρόνια με την οικογένεια Καϊλή και όπως είπε, απ' όσο τη γνωρίζει, δεν πιστεύει πως εμπλέκεται σε τέτοια υπόθεση.

«Η μόνη της επικοινωνία είναι με τους δικηγόρους της. Γνωρίζοντας την προσωπικότητά της όλα αυτά τα χρόνια, όποτε κάναμε κουβέντα για επιχειρήσεις, δεν έδειχνε ποτέ κανένα ενδιαφέρον. Είναι ιδεολόγος πολιτικός».

Τέλος, ο δικηγόρος αναφέρθηκε στο παιδί της Καϊλή, τονίζοντας πως «μένει στο σπίτι φιλικού προσώπου. Ο πατέρας της έχει πρόβλημα υγείας και αδυνατεί να φροντίσει το παιδί.