Εύα Καϊλή: Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι - Ποιες είναι οι επιλογές του

Δύσκολα τα πράγματα...

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Το πρωί της Τετάρτης 14/12 ξεκίνησε η δίκη για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, η οποία ωστόσο δεν βρέθηκε στο δικαστήριο και ο δικηγόρος της ζήτησε αναβολή, την οποία και έλαβε (δείτε εδώ πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη δίκη). Τι συμβαίνει, όμως, με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, για τον οποίο έπρεπε επίσης να αποφασίσει η Δικαιοσύνη;

Η απόφαση του δικαστηρίου για τον σύντροφο της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Αρχικά, το συμβούλιο αποφάσισε πως ο τρίτος κατηγορούμενος, Ιταλός υπήκοος και επικεφαλής της ΜΚΟ, Νικολό Φιγκά Ταλαμάνγκα, πρέπει να αποφυλακιστεί, αλλά φορώντας ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Αντίθετα, συνεχίζεται η προφυλάκιση για τον σύντροφο της Ευρωβουλευτή, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και τον πρώην ευρωβουλευτή, Αντόνιο Παντσέρι.

Παρόλα αυτά, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση κατά της απόφαση εντός 24 ωρών, αλλά εάν το κάνουν, θα πρέπει να εμφανιστούν ενώπιον του τμήματος κατηγορίας του Εφετείου των Βρυξελλών εντός 15 ημερών.

Φραντσέσκο Τζιόρτζι Εύα Καϊλή

Ποιος είναι ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι

Ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι κατάγεται από την Ιταλία ενώ έχει σπουδάσει στο Μιλάνο και εργάζεται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2009. Εκεί γνώρισε και την Εύλα Καϊλή πριν από πέντε χρόνια. Η σχέση τους έγινε γνωστή το 2020, έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, ενώ τον Φεβρουάριο του 2021 απέκτησαν την κόρη τους Αριάνδη, την οποία ακόμη δεν έχουν βαπτίσει. Η βάπτιση θα πραγματοποιούνταν πριν λίγους μήνες αλλά τελικά το μυστήριο ακυρώθηκε (δείτε εδώ το γιατί).

Μάλιστα, ασχολείται αρκετά χρόνια ως Κοινοβουλευτικός Σύμβουλος στον τομέα των εξωτερικών υποθέσεων και των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Όπως αναφέρει η σελίδα του στο Linkedin, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο πανεπιστήμιο του Μιλάνο και έχει ευρύ δίκτυο επαφών με βουλευτές, πολιτικούς, δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΜΚΟ και πρεσβείες.