Εύα Καϊλή: Αναβλήθηκε η δίκη - Τι συνέβη

Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την προφυλάκισή της

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Την Τετάρτη 14/12 πραγματοποιήθηκε η δίκη για την υπόθεση της Εύας Καϊλή, η οποία έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα χρήματος, όπως και ο άντρας της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι (δείτε εδώ πώς τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί βήμα βήμα).

Νωρίς το απόγευμα της ίδιας ημέρας, λοιπόν, ανακοινώθηκε και η απόφαση που πήρε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες, το οποίο συνεδρίαζε για πολλές ώρες. Η Ευρωβουλευτής, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, δεν παρέστη καν στην διαδικασία και, μάλιστα, οι δικηγόροι της ζήτησαν χρόνο έτσι ώστε να ετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την Εύα Καϊλή

Αφού ακούστηκαν όλες τις πλευρές αποφασίστηκε να μην εκδοθεί σήμερα η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της καθαιρεθείσας αντιπροέδρου του ευρωκοινοβουλίου, ωστόσο η ίδια θα μείνει προφυλακισμένη μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης. Ως αποτέλεσμα, λοιπόν, η δίκη πήρε αναβολή και δόθηκε νέα προθεσμία για την απολογία της έως τις 22 Δεκεμβρίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στην κάμερα της εκπομπής του ALPHA, T-Live, μίλησε ένα πρόσωπο από το περιβάλλον του πατέρα της Εύας Καϊλή και ο ίδιος θέλησε να τονίσει πως όλα όσα ακούγονται για εκείνον είναι ψέματα, διότι δεν ασχολήθηκε ποτέ του με χρήματα (δείτε εδώ την βαλίτσα με τα χρήματα που φέρεται πως κρατούσε).

«Δεν έχουμε καμία επικοινωνία με την οικογένεια, γιατί έχουν κατασχεθεί τα τηλέφωνα. Μιλάω με τη σύζυγο του πατέρα της Εύας Καϊλή. Μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν μένουν πια στο ξενοδοχείο Sofitel. Βρίσκονται στο σπίτι μαζί με το παιδί και το φροντίζουν. Ο Αλέξανδρος Καϊλής δεν κουβαλούσε τσάντα με αυτά τα ποσά που αναφέρουν τα Μέσα. Δεν υπάρχουν αυτά τα ποσά, αυτά είναι μυθεύματα.

Η Αστυνομία των Βρυξελλών δεν έχει κάνει καμία ανακοίνωση σχετικά με το χρηματικό ποσό που βρέθηκε. Δεν βρέθηκαν χρήματα στην κούνια του μωρού. Δεν υπάρχουν αυτά τα ποσά που αναφέρονται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς», δήλωσε το πρόσωπο.