Εύα Καϊλή: Φωτογραφία ντοκουμέντο με την βαλίτσα γεμάτη χιλιάρικα που κρατούσε το πατέρας της

Μιλάμε για πολλά λεφτά!

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Εύα Καϊλή και η οικογένεια της περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές εδώ και ημέρες, μετά την σύλληψη της για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Την ώρα που η ετών κόρη της είναι μόνη της (δείτε που μένει), η ίδια προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητα της.

«Η θέση της είναι ότι είναι αθώα, μπορώ να σας το πω αυτό», είπε μεταφέροντας τα λόγια της μέσα από τις φυλακές, ο δικηγόρος της αδερφής της.

«Δεν έχω εικόνα αν βρέθηκαν χρήματα ή πόσα βρέθηκαν. Το μόνο που μπορώ να σας πω, επειδή μίλησα με την αδελφή της κ. Καϊλή, είναι ότι δεν υπάρχει κούνια με το παιδάκι όπου εκεί υποτίθεται ότι υπήρχαν χρήματα.
Αυτό το λέω ρητά, μετά από συνομιλία που είχα με την αδελφής της, την κ. Μανταλένα Καϊλή. Επιπλέον, δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος στον πατέρα της κ. Καϊλή, είναι ελεύθερος και αν θέλει μπορεί να έλθει στην Ελλάδα», συμπλήρωσε (δείτε εδώ τι εννοούσε για την κούνια του δίχρονου παιδιού της).

Ο πατέρας της από την άλλη που συνελήφθη με μια βαλίτσα γεμάτη με λεφτά, αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα η Εύα Καϊλή ρίχνει τις ευθύνες στον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της. Η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή. Αλλά, αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξή της στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς όπως υποστήριξε δεν ελέγχει τα έγγραφα ή τον προσωπικό του υπολογιστή. Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις.

Οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί, απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, ακόμη και με βραχιολάκι.

Στη δημοσιότητα λοιπόν, δόθηκε από τη βελγική αστυνομία νέα φωτογραφία με τη βαλίτσα που περιείχε τα 600.000 ευρώ που είχε μαζί του ο πατέρας της όταν συνελήφθη έξω από το ξενοδοχείο στις Βρυξέλλες.

«Στο πλαίσιο φακέλου της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας για ύποπτη διαφθορά, με στόχο άτομα που δραστηριοποιούνται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η Ομοσπονδιακή Δικαστική Αστυνομία κατέσχεσε σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν στην περιοχή των Βρυξελλών», έγραφε η φωτογραφία που ανέβασαν στο Twitter οι αρχές του Βελγίου.

Η φωτογραφία με την βαλίτσα του πατέρα της Καϊλή